Εγώ 18, εκείνος 32: Οι γονείς μου θέλουν να μας παντρέψουν κι εγώ να σπουδάσω!

Είμαι 18 ετών και εδώ και ενάμιση χρόνο έχω σχέση με έναν άνθρωπο 32 ετών. Αρχικά να πω πως είναι από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει και ξέρω ότι μ αγαπάει και ότι δεν παίζει μαζί μου αντιθέτως με βλέπει αρκετά σοβαρά (αντικειμενικά μιλώντας άσχετα που είμαι μαζί του).

Είμαστε από μια κλειστή κοινωνία το πρόβλημα είναι με τους γονείς μου…  Δεν τους αντέχω άλλο! Κάνουν σαν υστερικοί λες και κάνω κάτι κακό!  Δεν λέω έχουν δίκιο στη διαφορά της ηλικίας αλλά δεν έχουν κάτσει ποτέ να τους εξηγήσω και πώς νιώθω εγώ. Λένε τα δικά τους. Ο πατέρας μου δεν έχει σταματήσει να λέει ότι θα με παντρέψει μαζί του και λένε γιατί δεν έρχεται να μιλήσουν… Και είμαι μόνο 18!!!

Είχα φτάσει σε σημείο να κάνω απόπειρα αυτοκτονίας πέρσι..Τώρα θέλω να φύγω από το σπίτι και αν συνεχίσουν να μιλάνε για γάμους θα το κανω… Τον Οκτώβρη φεύγω για σπουδές. Τι θα γίνει εκεί θα έρθουν μαζί μου; Σας παρακαλώ, βοηθήστε με, δεν αντέχω άλλο… Ευχαριστώ πολύ!

Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Αγαπητή φίλη,

Σε καταλαβαίνω απόλυτα και κατανοώ όσα αντιμετωπίζεις. Θα πρότεινα να αναζητήσεις κάποιες συμμαχίες, αν μπορείς να βρείς, -κάνε πάντως μία προσπάθεια, για καλό σου θα είναι, μέσα στον συγγενικό σου κύκλο- που να βλέπουν με άλλο, καλύτερο, μάτι τη σχέση σου με τον σύντροφό σου.

Είναι φανερό ότι μόνη σου δεν μπορείς να το σηκώσεις όλο αυτό και πιθανόν να κάνεις κάποιους λάθος χειρισμούς που θα δυσκολέψουν περισσότερο τα πράγματα.

Αν δεν μπορέσεις να βρεις συμμάχους στον συγγενικό σου κύκλο, τότε η δεύτερη λύση είναι να απευθυνθείς σε έναν οικογενειακό σύμβουλο, χρειάζεται οπωσδήποτε να έχεις δίπλα σου κάποιους ανθρώπους να σε στηρίξουν και να σε κατευθύνουν.

Ευάγγελος Κουσιάδης

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπευτής-Συγγραφέας

email: [email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Διαφορά ηλικίας στη σχέση: Έχει περισσότερες εμπειρίες από εμένα και νιώθω μειονεκτικά…

Ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικίας: Πότε ξεκινούν τα προβλήματα;

Καμίλα Μορόνε: Τι λέει το 22χρονο μοντέλο για τη διαφορά ηλικίας με τον Ντι Κάπριο;

 

 

 

Σχετικά άρθρα