Επιληψία: Ποιος μπορεί να σε βοηθήσει αν δεν σε στηρίζει η οικογένειά σου;

Έχω ένα πρόβλημα με τη μαμά και με διώχνει από το σπίτι της. Έχω σοβαρό πρόβλημα υγείας και όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο. Με τον αδερφό μου δεν τα πηγαίναμε ποτέ καλά.

Πάντα σε κάθε ευκαιρία με χτυπούσε. Όταν έμεινα άνεργη το 2012- όταν με χτύπησε η επιληψία- μέχρι και σήμερα παίρνω αγωγή. Η μαμά εδώ και έναν χρόνο απομακρύνθηκε όταν βρήκε κάποιον άνθρωπο. Αλλά αυτός όμως, ποτέ δεν με συμπάθησε και πάντα προκαλούσε προβλήματα.

Δεν έχω πού να πάω

Ένα ζήτημα ήταν ο σκύλος και έτσι αναγκαστικά τον έδωσα. Μια φίλη όμως, με πρόδωσε στη μάνα μου. Της είχα πει πως έφυγε ο σκύλος και όταν ανακάλυψε ότι τον έδωσα, εκείνη τώρα με διώχνει από το σπίτι της!

Δεν έχω πού να πάω αλλά ούτε και πώς θα δουλέψω. Έτσι, αναγκαστικά λέω να κόψω την αγωγή μου αφού δεν υπάρχει στήριγμα και να βρω δουλειά γιατί πεινάω και τον χειμώνα μου απαγορεύεται η θέρμανση.

Στο ερώτημα απαντά ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής Ιωάννης Νίκου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αρχικά θέλω να σου πω πως αντιλαμβάνομαι ότι βιώνεις αρκετές δυσκολίες σε σχέση με την καθημερινή σου ζωή και το περιβάλλον των ανθρώπων που σχετίζεσαι. Παρόλα αυτά, το πρώτο και σημαντικότερο που έχω να σου προτείνω είναι το εξής:

Σε καμία, μα καμία περίπτωση, μην μειώσεις ή διακόψεις τη φαρμακευτική σου αγωγή. Ο μόνος που θα το κρίνει αυτό είναι ο αρμόδιος θεράπων ιατρός σου και αφού φυσικά εξετάσει τις απαραίτητες παραμέτρους που αφορούν την διατήρηση και βελτίωση της υγείας σου.

Να απευθυνθείς άμεσα στις κοινωνικές δομές

Όσον αφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στο κοντινό σου περιβάλλον και σχετίζονται με τον βιοπορισμό σου στην καθημερινότητα, θα πρότεινα να απευθυνθείς άμεσα στις κοινωνικές δομές του δήμου που ανήκεις προκειμένου να τους εκθέσεις το πρόβλημα σου και να ζητήσεις την βοήθεια τους.

Πιστεύω πως αναλύοντας τις συνθήκες διαβίωσης και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζεις θα προσπαθήσουν να σε παραπέμψουν στον αρμόδιο κοινωνικό λειτουργό και στον φορέα που θα ασχοληθεί με την βελτίωση της διαβίωσης σου.

Νίκου Ιωάννης
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής
Ευρυδάμαντος 33, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0456530

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Συνεχείς καβγάδες στην οικογένεια: Πώς τους διαχειρίζονται τα παιδιά;

Χωρισμός στην οικογένεια: Ποιος έχει τον κύριο λόγο στην ανατροφή του παιδιού;

Πώς να ζήσω τη ζωή μου; Με τον σύντροφό μου ή με την οικογένειά μου;

Σχετικά άρθρα