Η «χρυσή» οδός για να επικοινωνήσεις με τους γονείς σου χωρίς να θεωρηθείς… επαναστάτρια!

Νιώθω ότι πλέον δεν το αντέχω άλλο αυτό. Βγήκα πρώτη φορά με ένα αγόρι που τα έχουμε εδώ και περίπου ένα μήνα. Αναγκάστηκα λόγω της απόστασης από τη μια περιοχή στην άλλη, να με πάνε οι γονείς μου και επειδή είναι λίγο παλιομοδίτες είπα και σε μια φίλη μου να έρθει.

Μόνο που τελικά αυτή δεν μπόρεσε και βγήκαμε μόνοι μας με το αγόρι. Όταν όμως κατάλαβε ο πατέρας μου ότι η κοπέλα λείπει (όταν δηλαδή μπήκα στο αμάξι γιατί είχε μείνει και αυτός στην περιοχή) άρχισε να μου λέει διάφορες βλακείες ότι έκανα σεξ μαζί με αυτόν και τέτοια.

Λένε συνέχεια «όχι»

Αλλά αυτό δεν ισχύει και έτσι εξελίχθηκε σε έναν πολύ μεγάλο καβγά και με τους γονείς μου να με βρίζουν επειδή απλά βγήκα με ένα αγόρι που πραγματικά δεν κάναμε απολύτως τίποτα περίεργο. Το θέμα είναι ότι και εγώ είπα το ψέμα μου πάνω σε αυτήν την ιστορία δηλαδή τους είπα ότι αυτή η κοπέλα ήρθε ενώ δεν ήρθε.

Και αυτοί το κατάλαβαν και αναγκαστικά να τους πω την αλήθεια. Δεν τους αντέχω άλλο! Λένε συνέχεια «όχι» σε τέτοια θέματα! Είμαι σε μια ηλικία που βλέπω άλλους τους άλλους να βγαίνουν και εγώ πάντα να είμαι στην απ’ έξω.

efiveia efivi

Στο ερώτημα απαντά ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Ευάγγελος Κουσιάδης

Αγαπητή φίλη,

Σε καταλαβαίνω, έχεις δίκιο και είναι πρόβλημα για τα νέα παιδιά η έλλειψη επικοινωνίας με τους γονείς. Και όντως, στην ηλικία που είσαι έχεις ανάγκη το έξω και την κοινωνικοποίηση. Προσπάθησε, όσο μπορείς και αντέχεις να κατανοήσεις πως οι γονείς σου ανήκουν σε μια άλλη εποχή και βλέπουν τα πράγματα μέσα από τη δική τους στενή οπτική.

Διεκδίκησε αυτό που θέλεις

Μην στενοχωριέσαι, ούτε να θυμώνεις, Διεκδίκησε αυτό που θέλεις με διπλωματία, διάλογο, κουβέντα, επιχειρήματα, χωρίς φωνές και εντάσεις. Δε λέω ότι είναι εύκολο. Κάθε άλλο. Απλά είναι ένας τρόπος για να περάσει τελικά το δικό σου, χωρίς να θεωρηθείς «επαναστάτρια».

Έχεις περισσότερες πιθανότητες έτσι να διεκδικήσεις τις παρέες σου και τις βόλτες σου έξω. Θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου που θα έχεις μεγαλύτερη ελευθερία στη ζωή σου και στις επιλογές σου.

Ευάγγελος Κουσιάδης
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Ψυχοθεραπευτής-Συγγραφέας
[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Προσπάθησέ το! Οι 2 λύσεις αν η σχέση σου περνά κρίση

Έλλειψη επικοινωνίας στο ζευγάρι: Μήπως πρέπει να κάνετε μία συζήτηση πριν είναι πολύ αργά;

Σχετικά άρθρα