Έτσι μπορείς να μάθεις να διαχειρίζεσαι το άγχος σου με έναν ψυχολόγο

Πρόσφατα ξεκίνησα να δουλεύω σε μια νέα εργασία. Είμαι νηπιαγωγός και με πήραν μερικής απασχόλησης στο απογευματινό τμήμα. Από τότε που ξεκίνησα το έχω πάρει πολύ βαριά.

Κλαίω ότι δεν θέλω να πηγαίνω. Έχω άγχος καθημερινά. Φοβάμαι για την υγεία μου με όλη αυτή την άσχημη ψυχολογία. Είμαι 3 εβδομάδες και δεν αντέχω άλλο πια. Όλοι μου λένε να χαλαρώσω και να ηρεμήσω. Το θέλω και εγώ αυτό αλλά δεν μπορώ…  Τι να κάνω; Δεν ξέρω τι σκεφτώ να με βοηθήσει.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Δυστυχώς από το ερώτημα σας δεν μπορώ να καταλάβω την πηγή του άγχους σας. Αυτό που είναι όμως ολοφάνερο είναι πως πια έχει φτάσει σε επίπεδα που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε. Το θετικό είναι πως αναγνωρίζετε πως πλέον σας δυσκολεύει αρκετά και πως ήρθε η ώρα να ζητήσετε βοήθεια.

Σας προτείνω– ή μάλλον σας παροτρύνω– να αναζητήσετε ψυχολογική στήριξη άμεσα. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να δείτε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας ιδιωτικά, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στο κέντρο ψυχικής υγείας της περιοχής σας. Μαζί με τον ειδικό θα εξετάσετε τι σας συμβαίνει, τι σας πυροδοτεί το άγχος, και μαζί θα βρείτε τρόπους σωστότερης διαχείρισης.

Εύχομαι να νιώσετε σύντομα καλύτερα.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: dimitraefilopoulou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς το άγχος μάς επιβαρύνει και σωματικά εκτός από ψυχολογικά;

Όταν το κοινωνικό άγχος φαντάζει ανυπόφορο, πώς το αντιμετωπίζεις;

Αυτό πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις φοβίες και άγχος

Σχετικά άρθρα