Σεξ: Οι κατάλληλες στάσεις αν έχεις πόνο στη μέση

Τα προβλήματα στη μέση είναι αρκετά συχνά και μπορούν να επηρεάσουν πολλές πτυχές της ζωής εκείνων που υποφέρουν. Σε έρευνα διαπιστώθηκε ότι περίπου το 34% των ανδρών και το 55% των γυναικών ανέφερε μειωμένη συχνότητα στο σεξ εξαιτίας της οσφυαλγίας τους. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων στην μελέτη ήταν 43,6 χρόνια για τις γυναίκες και 42,9 χρόνια για τους άνδρες.

Δύο επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Waterloo στο Οντάριο του Καναδά, η Natalie Sidorkewicz και ο Stuart M. NcGill, πραγματοποίησαν μια έρευνα για να προσδιορίσουν ποιες στάσεις στο σεξ θα μπορούσαν να είναι πιο ήπιες και λιγότερο επώδυνες για άνδρες και γυναίκες που υποφέρουν από πόνους χαμηλά στην μέση.

Οι κατάλληλες στάσεις στο σεξ για εκείνους με πόνους στη μέση

Έκαναν βιομηχανική ανάλυση σε 10 υγιή ζευγάρια κατά την ώρα που έκαναν σεξ. Για να αναλύσουν τις κινήσεις τους, χρησιμοποίησαν ένα σύστημα που είναι κοινό για την ανάπτυξη των γραφικών υπολογιστή σε βιντεοπαιχνίδια με animation. Με τη βοήθεια του υπέρυθρων καμερών, κατέγραψαν τις κινήσεις των συμμετεχόντων την ώρα που έκαναν σεξ σε τρισδιάστατη αποτύπωση στον υπολογιστή.

Στη συνέχεια προσδιόρισαν τις γωνίες που σχηματίζονταν στην σπονδυλική στήλη του καθενός. Τέλος, μέτρησαν την κίνηση του κορμού του καθενός και την δραστηριότητα των μυών στο ισχίο. Συνέδεσαν ηλεκτρόδια στο δέρμα πάνω από αυτούς τους μύες.

Οι ειδικοί δημοσίευσαν τα συμπεράσματα τους στην επιστημονική επιθεώρηση «European Spine Journal». Ποιες είναι λοιπόν, οι κατάλληλες στάσεις στο σεξ για άτομα με πόνους στη μέση:

Για τη γυναίκα

Η γυναίκα είναι στα τέσσερα και ο άντρας διεισδύει από πίσω της. Όταν εκείνη στηρίζεται στους αγκώνες της, τότε αυτή είναι η στάση που θα νιώσει τη μικρότερη ενόχληση στη μέση της. Επίσης στην ίδια στάση, όταν η γυναίκα στηρίζεται στις παλάμες της.

Στην τρίτη θέση ήταν η πλάγια θέση στο σεξ, όπου η γυναίκα είναι ξαπλωμένη στο πλάι. Ο άντρας είναι από πίσω της, ξαπλωμένος και εκείνος στο πλάι. Τέταρτη, ήταν η ιεραποστολική στάση, όπου η γυναίκα είναι ανάσκελα με τα πόδια της ελαφρώς λυγισμένα.

Για τον άνδρα

Η ιεραποστολική στάση όπου άντρας είναι πάνω από τη γυναίκα και στηρίζεται στις παλάμες του, ήταν εκείνη που είχε μικρότερο φόρτο στη μέση του. Από την άλλη, η στάση με τη γυναίκα στα τέσσερα και τον άντρα πίσω της, ήταν η χειρότερη για τους πόνους του άνδρα στην μέση του από τις βασικές στάσεις που εξέτασαν οι ερευνητές. Ελαφρώς καλύτερα, αλλά και πάλι όχι ανώδυνη για τον άντρα, ήταν η στάση όπου άντρας και γυναίκα είναι ξαπλωμένοι στο πλάι.

Πηγή: www.healthview.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η εμπειρία της πρώτης σεξουαλικής επαφής: Όταν το ζευγάρι ολοκληρώνει

Πρόβλημα στύσης: Χρειάζεσαι ανδρολόγο, ψυχολόγο ή σεξολόγο;

Γάμος και σεξ: Ένα άνδρας εξομολογείται για την ερωτική ζωή του ζευγαριού

Μειωμένη λίμπιντο; 8 λόγοι για τους οποίους δεν θες να κάνεις σεξ

Σχετικά άρθρα