Γάμος και σεξ: Ένα άνδρας εξομολογείται για την ερωτική ζωή του ζευγαριού

Είμαι 36 ετών και είμαι με τη γυναίκα μου 15 χρόνια. Tο σεξ ποτέ δεν ήταν πολύ, ούτε σε χρόνο ούτε σε ποσότητα. Έχω προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να την κάνω να θέλει παραπάνω, αλλά μάταια.

Εν τω μεταξύ είμαι ένας άντρας που σκέφτομαι το σεξ όλη την ημέρα κάθε μέρα αλλά δεν έχει… γλυκό! Την αγαπώ πολύ και θέλω να ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το αλλάξουμε αυτό.

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Ανδρολόγος Δρ. Ζήσης Παπαθανασίου

Εντύπωση μας κάνει το γεγονός ότι δεν αναφέρεστε καθόλου στην ποιότητα του σεξ, όπως επίσης δεν εστιάζετε καθόλου σε θέματα συντροφικότητας. Πριν αποφασίσει κανείς για τον θεραπευτικό δρόμο που θα πρέπει να ακολουθηθεί, να εστιάσει διαγνωστικά στα αίτια του προβλήματος.

Είναι δηλαδή ψυχολογικοί οι λόγοι με την έννοια της ελαττωμένης ερωτικής επιθυμίας; Υπάρχουν άλλοι λόγοι μαθησιακοί ή κοινωνικοί που δημιουργούν τη διαφορετικότητά σας ως προς τις απαιτήσεις για τη σεξουαλική σας ζωή;

Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να επιλυθούν τα θέματά σας μέσα από ένα email. Απαιτείται λεπτομερής συζήτηση και διάγνωση από ειδικό σεξολόγο, ο οποίος θα βοηθήσει διαγνωστικά και θεραπευτικά.

Δρ. Ζήσης Παπαθανασίου
Επίκουρος Καθηγητής Γυναικολογίας – Ανδρολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μειωμένη λίμπιντο; 8 λόγοι για τους οποίους δεν θες να κάνεις σεξ

7 πανεύκολοι τρόποι για να ανεβάσεις τη σεξουαλική σας διάθεση!

Σεξουαλική αγωγή: Τα 2 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να προετοιμάσεις τα παιδιά σου

Παιδική σεξουαλικότητα: Πότε ένα πείραγμα είναι αθώο και πότε όχι

Σχετικά άρθρα