Μειωμένη λίμπιντο; 8 λόγοι για τους οποίους δεν θες να κάνεις σεξ

Λίμπιντο (ή σεξουαλική ορμή) είναι η γενική σεξουαλική κίνηση του ατόμου ή η επιθυμία για σεξουαλική δραστηριότητα. Όπως είναι αναμενόμενο, επηρεάζεται από βιολογικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες.

Βιολογικά, οι ορμόνες φύλου και οι σχετιζόμενοι νευροδιαβιβαστές ρυθμίζουν τη λίμπιντο στους ανθρώπους. Οι κοινωνικοί παράγοντες, όπως η εργασία και η οικογένεια, και οι εσωτερικοί ψυχολογικοί παράγοντες, όπως η προσωπικότητα και το στρες, μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο.

Η Νο 1 ανησυχία των ανθρώπων

Μπορεί επίσης να επηρεαστεί από ιατρικές παθήσεις, φάρμακα, τρόπους ζωής και σχέσεις και ηλικία (όπως η εφηβεία). Ένα άτομο που έχει εξαιρετικά συχνή ή ξαφνικά αυξημένη σεξουαλική ορμή μπορεί να βιώνει υπερσεξουαλικότητα, ενώ η αντίθετη προϋπόθεση είναι η υποθετικότητα.

Σύμφωνα με το healthista και τη Dr. Rachel Carlton Abrams, υπάρχουν πολλοί λόγοι σύμφωνα με τους οποίους μπορεί κάποια γυναίκα να έχει θέματα με τη λίμπιντό της. «Ασχολούμαι με τη σεξουαλικότητα εδώ και δεκαετίες. Η Νο 1 ανησυχία των μαθητών μου και των πελατών μου είναι η μειωμένη λίμπιντο. Και μπορεί να σου συμβεί είτε single είτε σε σχέση. Δεν έχεις ούτε ερωτικές σκέψεις ούτε φαντασιώσεις».

Οι 8 λόγοι για τους οποίους δεν θες να κάνεις σεξ

Μάλιστα, η Παγκόσμια Μελέτη των Σεξουαλικών Στάσεων και Συμπεριφορών βρήκε πως το 26% με 43% των γυναικών βιώνουν χαμηλή σεξουαλική επιθυμία παγκοσμίως. «Και ως γιατρός και ως γυναίκα, το βρίσκω ανησυχητικό, μιας και το σεξ έχει τόσα πολλά οφέλη. Γιατί όμως, συμβαίνει αυτό σε τόσο μεγάλο ποσοστό;», αναρωτήθηκε.

  • Η οικογένειά σου κατέστειλε τη σεξουαλικότητα.
  • Έχεις χαμηλή σωματική αυτοπεποίθηση.
  • Έχεις τραυματική εμπειρία στο σεξ ή έχεις κάνει κακό σεξ, ακόμα και πολύ καιρό πριν.
  • Πονάς όταν κάνεις σεξ.
  • Δεν έχεις αρκετή τεστοστερόνη.
  • Αντιμετωπίζεις ιατρικά ζητήματα.
  • Το στρες και η δουλειά σε έχουν κυριεύσει.
  • Δεν εμπιστεύεσαι τους άλλους.

Αυτοί οι 8 λόγοι είναι οι κύριες αιτίες, πέρα των βιολογικών ζητημάτων, που επιδρούν στην όρεξή σου για σεξ. Και αν τους αφήσεις να υπάρχουν, χωρίς να τους αντιμετωπίσεις, τότε δεν θα υπάρξει βελτίωση στον ερωτικό – προσωπικό τομέα.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μια αληθινή ιστορία: Τι φταίει και δεν έχω διάθεση για σεξ;

Λίμπιντο: Ποια φάρμακα… σκοτώνουν τη διάθεση για σεξ;

Γυναικεία λίμπιντο: Πιο απελευθερωμένες στο σεξ οι 40άρες;

Δοκίμασέ το: 6 τρόποι που ούτε φανταζόσουν, για να ενισχύσεις τη λίμπιντό σου

Ένα «καυτό» μυστικό για να ανεβάσεις τη λίμπιντό σου στα ύψη!

Σχετικά άρθρα