Αρχική / Διατροφή / Έτσι θα κάνεις το μοσχάρι να λιώνει στο στόμα

Έτσι θα κάνεις το μοσχάρι να λιώνει στο στόμα

Με αυτή τη συνταγή, το φαγητό θα εξαφανιστεί τόσο γρήγορα που οι καλεσμένοι θα ζητούν και άλλο!

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι, σπάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. άγρια μανιτάρια
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 200 γρ. ζωμό, βοδινού
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 15 γρ. πορτσίνι, αποξηραμένα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στο τηγάνι 4 – 5 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρέας και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στη χύτρα. Προσθέτουμε τον πελτέ, το κρασί, τη ντομάτα κονκασέ, τις δάφνες, τον ζωμό, το κρέας από το τηγάνι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τα αποξηραμένα μανιτάρια.

Κόβουμε τα άγρια μανιτάρια και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά. Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και αφήνουμε στην άκρη.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η super νόστιμη και θρεπτική συνταγή με αυγό και αβοκάντο

Διαλείπουσα νηστεία ή fasting: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για αυτόν τον τύπο δίαιτας

Φτιάξε παρέα με το παιδί σου το πιο νόστιμο sandwich σε 4 κινήσεις!

Detox μετά τις γιορτές: 8 tips που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X