Είσαι η μόνη single της παρέας; Να γιατί δεν πρέπει να στενοχωριέσαι!

Είμαι 15 χρόνων και πότε δεν είχα κάποια σχέση με κάποιο αγόρι το οποίο με στενοχωρεί κάποιες φορές γιατί όλες μου φίλες πάντα είχαν και τα έχουν.

Τις περισσότερες φορές ήμουν πάντα η μόνη από την παρέα που ήταν single. Στενοχωριέμαι πολύ γιατί κανένα αγόρι ποτέ δεν μου κάνει κοπλιμέντα ούτε είμαι ο τύπος τους.

Απλώς θέλω να νιώσω και εγώ μια φορά αυτή την αίσθηση να έχεις αγόρι και να αγαπάς κάποιον. Πώς να διαχειριστώ αυτό το συναίσθημα; Υπάρχει κάτι να κάνω για να μην το σκέφτομαι;

Στο ερώτημα απαντά ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Ευάγγελος Κουσιάδης

Αγαπητή φίλη,

Συμμερίζομαι όλα όσα εκφράζεις με αυθορμητισμό και γνησιότητα. Και θα σου απαντήσω το ίδιο γνήσια: Όχι, δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να μην το σκέφτεσαι γιατί στην περίοδο της εφηβείας το άλλο φύλο κατέχει κεντρική και εξέχουσα θέση στο μυαλό των εφήβων.

Επομένως, το ζήτημα δεν είναι να μην το σκέφτεσαι καθόλου, αφού η αποδοχή από το άλλο φύλο είναι μια ψυχική και σωματική ανάγκη, αλλά να το σκέφτεσαι με τον σωστό τρόπο. Πώς; Πιστεύοντας στον εαυτό σου, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της ψυχής και του σώματος, και διεκδικώντας να ικανοποιείς αυτές τις ανάγκες με άξονα την αξιοπρέπειά σου και τον αυτοσεβασμό σου.

Προσπάθησε να βελτιώσεις την αυτοεικόνα σου και να βλέπεις πιο θετικά τον εαυτό σου, για να αρέσεις και περισσότερο στους άλλους.

Ευάγγελος Κουσιάδης
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Ψυχοθεραπευτής-Συγγραφέας
[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Single σε έναν κόσμο δεσμευμένο: «Πρέπει» να έχεις σχέση για να είσαι καλά;

Η απόφαση είναι μια όταν πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε μια σχέση που τελειώνει και την αυτοεκτιμήσή σου

Είσαι single; Δες πώς να περάσεις καλά χωρίς σχέση!

Σχετικά άρθρα