Αν ο άλλος είναι θυμωμένος μα εγώ δεν φταίω, πώς να τον διαχειριστώ;

Ο πατέρας μου γύρισε πριν λίγο καιρό από το εξωτερικό όπου εργαζόταν τα τελευταία 7 χρόνια. Είχα μάθει χωρίς τις απαιτήσεις του, χωρίς τη γκρίνια του, χωρίς τους δικούς του ρυθμούς.

Και τώρα έχω καταλήξει να έχω άπειρα νεύρα και μόνο που μου λέει «καλημέρα». Μια φορά μού ζήτησε κάτι από το φαρμακείο και δεν το πήρα και άρχισε να φωνάζει.

Καλά η μάνα μου είναι δεν είναι στο σπίτι, το ίδιο και το αυτό. Λεφτά να μείνω μόνος μου ακόμα δεν έχω. Πώς να διαχειριστώ όλο αυτό μέχρι να φύγω;

orgi-neura

Στο ερώτημά σας απάντησε η Ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητέ αναγνώστη,

Η επιστροφή του πατέρα σας μετά από 7 χρόνια είναι λογικό να φέρνει και ανατροπές στην ισορροπία της οικογένειας, αλλά και αναταραχή καθώς προσαρμόζεστε όλοι στην παρουσία των άλλων. Υποθέτω πως και για τον πατέρα σας είναι δύσκολη η προσαρμογή μετά από τόσα χρόνια.

Θα σας πρότεινα αφενός να κάνετε υπομονή όσο βρίσκετε τις ισορροπίες σας και αφ’ ετέρου να προσπαθήσετε να κάνετε μία κουβέντα για το πως μπορεί να γίνει η καθημερινότητα σας πιο ήρεμη.

Όπως είπατε, η καλύτερη λύση θα ήταν να μετακομίσετε σε ένα δικό σας σπίτι. Όμως, εφόσον συνεισφέρετε και εσείς στο πατρικό σας, και μέχρι να πατήσετε στα πόδια σας πιο σίγουρα, έχετε και εσείς δικαιώματα.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebookdimitraefilopoulou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Θυμός: Πώς τον προκαλούμε μόνοι μας και πώς θα βοηθηθούμε;

Ζήλια και θυμός: Τα 3 βήματα για να αντιμετωπίσεις τα δυσάρεστα συναισθήματα

Φρόντισε να μην είσαι κοντά τους αν νευριάσουν!

Σχετικά άρθρα