Έχω μόνο κλειτοριδικό οργασμό και όχι κολπικό: Ποιος είναι ο λόγος;

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν εσείς εντοπίζετε κάποιο βιολογικό ή ψυχολογικό πρόβλημα σχετικά με το ότι δεν έχω κολπικό οργασμό.

Έχω εδώ και 3 χρόνια μια υγιή σχέση. Η σεξουαλική ζωή μου είναι δραστήρια και με τον σύντροφό μου περνάμε καλά αλλά εγώ από την πλευρά μου, κολπικό οργασμό ποτέ δεν έχω νιώσει.

Μήπως θέλω και άλλο χρόνο;

Νιώθω πολύ καλά και το σώμα μου ανατριχιάζει από ευχαρίστηση όταν γίνεται η πράξη αλλά μέχρι εκεί. Δεν υπάρχει κορύφωση ή κάτι άλλο.

Μήπως πρέπει να συνεχιστεί το παιχνίδι; Αφού ολοκληρώσει ο σύντροφός μου, μήπως θέλω και άλλο χρόνο;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Ανδρολόγος Δρ. Ζήσης Παπαθανασίου

Σημασία έχει ότι έχετε οργασμό άρα σίγουρα δεν ανήκετε στις ανοργασμικές γυναίκες. Η κλειτορίδα ούτως ή άλλως συμμετέχει πάντα στην οργασμική κορύφωση της γυναίκας.

Αν εσείς δεν νιώθετε πρόβλημα και αν ο σύντροφός σας δεν παραπονείται αφού δεν μπορεί μάλλον με το πέος του να σας προκαλέσει οργασμό, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δεν είναι υποχρεωτικό για μια γυναίκα να έχει κολπικό οργασμό

Εάν το θέμα αντιμετωπίζεται από εσάς σαν πρόβλημα απευθυνθείτε σε σεξολόγο δεδομένου ότι ασκήσεις σεξοθεραπείας μπορούν να βελτιώσουν τη συμμετοχή του κόλπου στην κορύφωση.

Να σημειωθεί πως υπάρχουν ασκήσεις που απευθύνονται στη γυναίκα και στο ζευγάρι. Και μην βάζετε εσείς κάποιους όρους και όρια στη σεξουαλική σας ζωή.

Δεν είναι υποχρεωτικό για μια γυναίκα να έχει κολπικό οργασμό για να έρθει σε κορύφωση και σε πολλές γυναίκες ο κλειτοριδικός οργασμός είναι μια όμορφη ευχάριστη και δυνατή σεξουαλική εμπειρία, οπότε πολλές φορές οι άνθρωποι ζητούν κάτι άλλο λόγω ενός βαθύτερου ανικανοποίητου.

Δρ. Ζήσης Παπαθανασίου
Επίκουρος Καθηγητής Γυναικολογίας – Ανδρολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου
www.sexmedic.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Οι επιστήμονες απαντούν: Είναι ο γυναικείος οργασμός πιο δυνατός από τον ανδρικό;

Γυναικείος οργασμός: Η πρόκληση των 21 ημερών – Αντέχεις;

Αν φροντίσεις αυτό, τότε η γυναίκα θα έχει έναν τέλειο οργασμό!

Σχετικά άρθρα