10 λόγοι που μπορεί να περάσουν και… χρόνια για να κάνεις σεξ. Αντέχεις;

Μπορεί να υπάρχουν τα άτομα που είναι με έναν σύντροφο και έχουν μια ικανοποιητική- για εκείνους- σεξουαλική ζωή μα είναι αλήθεια πως η σύγχρονη εποχή χαρακτηρίζεται από ακρότητες.

Και μια από αυτές τις ακρότητες, σύμφωνα με το health.com, είναι και το γεγονός πως κανείς μπορεί να περάσει μια μεγάλη περίοδο που δεν θα κάνει σεξ. Είτε από επιλογή είτε επειδή έχουν προκύψει διάφοροι αστάθμητοι παράγοντες.

Πάντως, να σημειωθεί πως πολλοί που ακούν αυτό, σχολιάζουν το εξής: «Πώς αντέχεις;». Ποιοι είναι όμως, οι λόγοι που οδηγούν στην απουσία σεξουαλικής ζωής για κάποιους;

Δεν είσαι μόνος σου

Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο το «βόλεμα» με τους γονείς, λίγο η ανασφάλεια της εποχής κάνουν τα άτομα να παραμένουν στο πατρικό τους με αποτέλεσμα να μην μένουν μόνοι τους. Άρα δεν έχουν προσωπικό χώρο και χρόνο, με αποτέλεσμα να πρέπει να βολεύουν τις συναντήσεις όταν τα λοιπά μέλη είναι εκτός σπιτιού.

Έχεις κάνει ήδη πολύ σεξ!

Και ναι, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάνει πολλές ερωτικές σχέσεις, έχοντας δοκιμάσει διάφορα στη σεξουαλική τους ζωή και πλέον βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο που δεν θέλουν να βάλουν… φωτιά στο κρεβάτι τους. Αλλά επιθυμούν χρόνο για εκείνους, όσο και αν πάρει αυτή η διαδικασία.

Παίρνεις κάποια αγωγή

Μπορεί να έχεις κάποιο θέμα υγείας και τα χάπια που παίρνεις να επιδρούν στο σώμα και τη διάθεσή σου. Εξάλλου, μπορεί με την αγωγή που ακολουθείς να έχεις μπει σε ένα άλλο πρόγραμμα το οποίο δεν «επιτρέπει» την καθημερινότητα που είχες πριν.

Είσαι πολυάσχολος

Δουλειά, γυμναστήριο, οικογένεια είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν την καθημερινότητα και… κρατούν μακριά κάποιον από την «έξαλλη» ερωτική ζωή.

Δεν σού αρέσει το σώμα σου 

Περνάς την περίοδο που παρατηρείς αλλαγές στο σώμα σου και δεν είσαι ικανοποιημένος με αυτό αλλά από την άλλη δεν θες κιόλας να το αλλάξεις γιατί έχεις εστιάσει σε άλλα πράγματα που κρίνεις ότι είναι πιο σημαντικά. Εξάλλου, αν δεν αρέσεις εσύ σε εσένα, πώς θα αρέσεις στους άλλους;

Οι ορμόνες σου τα έχουν… παίξει

Ένας σούπερ ανεξέλεγκτος παράγοντας που δεν μπορείς εύκολα και να «δαμάσεις», πέρα από το μάθεις να τιθασεύεις στο σώμα και το πνεύμα σου.

Είσαι με κάποιον αλλά δεν κάνετε σεξ

Έχεις σχέση αλλά το ταίρι σε γεμίζει με άλλα πράγματα και το σεξ δεν είναι αυτό που σας συνδέει, όπως σε άλλα ζευγάρια. Ωστόσο, δεν σε χαλάει γιατί τον αγαπάς και είστε χρόνια μαζί.

Αντιμετωπίζεις μια δύσκολη περίοδο ψυχολογικά

Ένα πρόβλημα υγείας, ένας θάνατος, η επαγγελματική ανασφάλεια, το άγχος και η κατάθλιψη είναι μερικοί δείκτες που επηρεάζουν την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου, καταλήγοντας να χάσει ή να «θυσιάσει» πολλές φορές την προσωπική του ζωή.

Είσαι κουρασμένος

Τρέχεις από εδώ, τρέχεις από εκεί και ο χρόνος που μένει, δεν είναι τόσος για να ντυθείς σέξι και να βγεις έξω να… κυνηγήσεις αυτόν που θες και να τον ρίξεις στο κρεβάτι.

Λατρεύεις τον δονητή σου!

Δεν χρειάζεσαι κάποιον άλλο στη ζωή σου γιατί με τον δονητή σου περνάς σούπερ! Εσύ αποφασίζεις πότε θα τον χρησιμοποιήσεις, ξέρεις ακριβώς τι να κάνεις και τον ρυθμίζεις όπως αρέσει σε εσένα.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι είναι το ταντρικό σεξ; Αναλυτικός οδηγός με όλα τα… μυστικά

Είναι «μύθος» ή αλήθεια ότι οι άνδρες θέλουν σεξ από το πρώτο ραντεβού;

Καρκίνος του δέρματος: Πώς ο σεξουαλικός προσανατολισμός επηρεάζει; Οι παράγοντες κινδύνου

Σχετικά άρθρα