Ομελέτα φούρνου σε στυλ σουφλέ, με γκροργκοντζόλα μπλε τυρί

Υλικά

  • 4 αυγά (2 κρόκοι αυγού, 4 ασπράδια αυγών)
  • 2 κουταλιές της σούπας ή 20 γρ. αλεύρι
  • 140 γρ. γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ή 30 γρ. βούτυρο
  • 140 γρ. Γκοργκοντζόλα μπλε τυρί (ή άλλο τυρί της επιλογής σας)

Παρασκευή

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 ° C.

Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο και, στη συνέχεια, προσθέστε αλεύρι. Μαγειρέψτε για ένα λεπτό και μετά προσθέστε το γάλα. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει λείο και παχύ Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε την στην άκρη.

Βήμα 3 Χρησιμοποιώντας δύο μπολ ανάμειξης, χωρίστε 4 ασπράδια αυγού σε ένα και 2 κρόκους αυγού σε άλλο.

Βήμα 4 Χτυπάμε τους κρόκους για 30 δευτερόλεπτα και ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα. Ανακατέψτε καλά χρησιμοποιώντας ένα σύρμα ώστε να ενσωματωθεί καλά. Αλατοπιπερώστε και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Βήμα 5 Στο άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι του αυγού. Προσθέστε το μείγμα με το ασπράδι, στο μείγμα με τον κρόκο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά. (Τώρα πρέπει να εργαστείτε γρήγορα)

Βήμα 6 Σε τηγάνι σε μέτρια υψηλή φωτιά, λίωστε το βούτυρο, μόλις λιώσει προσθέστε το μείγμα αυγών, και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα, όχι περισσότερο. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε στους  180 ° C για περίπου 3-4 λεπτά. Αφήστε την ομελέτα να παραμείνει στο τηγάνι για 3-4 λεπτά, θα συνεχίσει το μαγείρεμα.

Βήμα 7 Ενώ ξεκουράζεται, προσθέστε θρυμματισμένες φέτες μπλε τυριού μόνο στη μία πλευρά. Διπλώστε απαλά την ομελέτα στο μισό ενώ παραμένει στο τηγάνι. Μεταφέρετε σε μια ζεστή πιατέλα. Σερβίρετε με σαλάτα.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ:

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ομελέτα φούρνου με πατάτες

Ομελέτα με μακαρόνια

 

Σχετικά άρθρα