Απλά tips για να ξυπνάτε πιο θετικοί κάθε μέρα

Και ποιος δεν θέλει να ξυπνά με όμορφη, αισιόδοξη, θετική διάθεση κάθε πρωί; Αυτό αποτελεί επιθυμία πολλών ανθρώπων και σίγουρα αρκετοί από αυτούς πασχίζουν να το καταφέρουν.

Το μόνο που χρειάζεται να ακολουθήσετε, είναι ορισμένα πολύ απλά βήματα για το επιτύχετε!

Ευγνωμοσύνη

Ξυπνώντας το πρωί παραμείνετε ευγνώμονες για όσα έχετε καταφέρει στη ζωή σας, όπως και για όλα εκείνα που σας έχουν προσφερθεί απλόχερα, ακόμα και για τα πιο “αυτονόητα” και “δεδομένα”, όπως ο αέρας που αναπνέετε. Με αυτόν τον τρόπο, ευχαριστώντας το σύμπαν για όσα έχετε πετύχει θα ξεκινήσετε τη μέρα σας με όμορφη διάθεση και με την ελπίδα πως σύντομα τα καλύτερα θα έρθουν.

Πείτε “όχι” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που τη στιγμή που ξυπνούν γραπώνουν το κινητό τους και τσεκάρουν τα email τους ή τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σταματήστε αυτή την συνήθεια ευθύς αμέσως. Όχι μόνο θα αγχωθείτε και θα καθυστερήσετε στις υποχρεώσεις σας, αλλά δε θα καταφέρετε να απολαύσετε με ηρεμία τη νέα μέρα που μόλις ξημέρωσε.

Προετοιμάστε ένα πλούσιο πρωινό

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και δεν χρειάζεται να παραλείπετε ποτέ. Αυτό, επομένως, που χρειάζεται να κάνετε είναι να ετοιμάσετε το πρώτο γεύμα της ημέρας, το οποίο πρέπει να είναι πλούσιο σε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε, ώστε να σας προσφερθεί η απαραίτητη ενέργεια για όλη την ημέρα.

Διαλογισμός

Ένας εναλλακτικός και πολύ όμορφος τρόπος για να ξεκινήσετε αισιόδοξα και ήρεμα την ημέρα σας είναι να αφιερώσετε λίγα μόνο λεπτά για να διαλογιστείτε. Ο διαλογισμός αποτελεί έναν εναλλακτικό και πολύ αποτελεσματικό τρόπο για να επαναφέρετε την αρμονία και τη γαλήνη στην καθημερινότητα σας. Συνεπώς, αξίζει να το δοκιμάσετε.

Ανάγνωση

Αν έχετε αρκετό χρόνο, μέχρι να πάτε στη δουλειά σας ή αν ακόμα καλύτερα δεν έχετε κάτι προγραμματισμένο εντός της ημέρας, τότε μπορείτε να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας, ώστε να διαβάσετε ένα αγαπημένο βιβλίο ή να ενημερωθείτε για όσα συμβαίνουν στον κόσμο και όχι μόνο.

Μην ξεχνάτε την περιποίηση σας

Εκτός από το πρωινό μην παραλείπετε ποτέ και την προσωπική, πρωινή σας περιποίηση. Βάλτε τις κρέμες σας, φροντίστε την επιδερμίδα και το σώμα σας και ετοιμαστείτε για να διεκπεραιώσετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις.

Αναρωτηθείτε πώς μπορείτε να κάνετε την ημέρα σας ομορφότερη

Αφού φάτε το πρωινό σας και ετοιμαστείτε αναρωτηθείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να κάνετε την ημέρα σας ομορφότερη. Ενδεχομένως, προγραμματίστε μια συνάντηση με ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο που έχετε να δείτε καιρό και σας έχει λείψει ή ανακαλύψτε κάποια άλλη εναλλακτική που θα καταστήσει τη μέρα σας περισσότερο ιδιαίτερη.

Απομακρύνετε τις αρνητικές σκέψεις

Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσετε τη μέρα σας σκεπτόμενη αρνητικά. Οι θετικές σκέψεις μπορούν να τα κάνουν όλα ομορφότερα και να σας δώσουν δύναμη και ελπίδα για την εξέλιξη της καθημερινότητας σας.

Συμπερασματικά, το θετικό ξύπνημα αποτελεί επιλογή και σίγουρα χρειάζεται να προσπαθήσετε και από τη μεριά σας να διευκολύνετε την παρούσα διαδικασία. Μην ξεχνάτε, πως τα δύσκολα θα περάσουν και όλα θα γίνουν καλύτερα. 

Reminder: Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε πως μπορείς να επαναπροσδιορίσεις τις σκέψεις σου

Social media: πως μπορούν να επιφέρουν την αυτοκαταστροφή στους εφήβους;

Ποια τα οφέλη μιας καλής φιλίας;

Τι είναι η αυτοπεποίθηση, πως να την ενισχύσεις και γιατί μειώνεται;

Πηγές:

https://www.lifehack.org/articles/lifestyle/22-ways-wake-and-feel-super-positive-for-the-day.html

https://www.psychologytoday.com/us/blog/minding-the-body/201901/8-ways-wake-happier

https://sixtyandme.com/20-sure-ways-to-wake-up-feeling-positive/

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

 

Σχετικά άρθρα