Αρχική / Διατροφή / Ribollita: Η Ιταλική σούπα λαχανικών με τραγανά κρουτών
Ribollita:-Η-Ιταλική-σούπα-λαχανικών-με-τραγανά-κρουτών

Ribollita: Η Ιταλική σούπα λαχανικών με τραγανά κρουτών

Υλικά

  • 200 γρ. ψωμί
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο καφέ κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο ολόκληρο πράσο
  • 2 μεσαία καρότα
  • 2 μπαστούνια σέλινου
  • 2 κουτιά των 400 γρ. λευκά φασόλια
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 400 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 μεγάλο κολοκύθι
  • Τυρί παρμεζάνα (τριμμένο)
  • 230 γρ. λαχανίδα
  • Αλάτι
  • Λευκό πιπέρι

Παρασκευή

Βήμα 1 Κόψτε το ψωμί σε μικρά κυβάκια τύπου κρουτόν, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε στον φούρνο για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά στους 150C. Αφαιρέστε όταν είναι πολύ τραγανό.

Βήμα 2 Κόψτε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, το σέλινο και τo κολοκύθι. Κόψτε τα φύλλα της λαχανίδας χωρίς τους μίσχους. Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό να είναι έτοιμος για αργότερα. Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί, ρίξτε τα ψιλοκομμένα λαχανικά εκτός από τα κολοκυθάκια και τη λαχανίδα, προσθέστε το σκόρδο και αφήστε το να τσιγαριστούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Ανακατέψτε σχολαστικά.

Βήμα 3 Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών και μειώστε την ένταση της φωτιάς στο χαμηλό.

Βήμα 4 Προσθέστε τις κομμένες ντομάτες και τον ντοματοπολτό.

Βήμα 5 Αδειάστε ένα από τα κουτιά των φασολιών σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι να γίνει πουρές. Για το δεύτερο κουτί φασόλια, απλώς ξεπλύνετε τα κάτω από το νερό της βρύσης και στραγγίξτε. Προσθέστε τα στη σούπα και ανακατέψτε. Λίγο αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε απαλά για 45 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Βήμα 6 Μετά από 45 λεπτά, προσθέστε τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια και τα ψιλοκομμένα φύλλα λαχανίδας (αφαιρέθηκαν οι μίσχοι). Καλύψτε ξανά και σιγοβράστε για άλλα 15 λεπτά. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και γευτείτε για τυχόν καρυκεύματα.

Βήμα 7 Τοποθετήστε μερικά κομμάτια από τα αποξηραμένα κρουτόν ψωμιού στο κάτω μέρος κάθε μπολ σούπας και ρίξτε τη σούπα στην κορυφή. Προσθέστε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, τριμμένη παρμεζάνα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Σούπα γλυκοπατάτας με γάλα καρύδας (Μόνο 158 θερμίδες)

Σούπα από κόκκινες φακές, σπανάκι και γιαούρτι

Ασιατική κοτόσουπα που θα τονώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα!!!

Μανιταρόσουπα: Η ιδανική συνταγή για τις βροχερές μέρες του χειμώνα

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X