Υλικά
- 3 μελιτζάνες
- 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
- Μερικά κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο)
- Αλάτι
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Παρασκευή
Βήμα 1 Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού, τη καπνιστή πάπρικα, τις σκελίδες σκόρδου, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 2 Κόψτε τις άκρες από τις μελιτζάνες σας και ύστερα σε οκτώ λωρίδες.
Βήμα 3 Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, βουρτσίστε τις μελιτζάνες με το μείγμα που φτιάξαμε πριν λίγο.
Βήμα 4 Τοποθετήστε τις μελιτζάνες με τις φλούδες προς τα κάτω, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° C για 25 λεπτά. Σερβίρετε σε ζεστό πιάτο και γαρνίρετε με τα κλαδάκια θυμάρι.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Μελιτζάνα Caponata σε φρυγανισμένο ψωμί!!!
Ο απόλυτος μεζές: Καυτερή μελιτζάνα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί