Αρχική / Διατροφή / Food therapy / 7 καθημερινές τροφές ελιξήριο νεότητας!
7 καθημερινές τροφές ελιξήριο νεότητας! thumbnail
Στην διατροφή μας υπάρχουν χιλιάδες αντιοξειδωτικά και θρεπτικές ουσίες οι οποίες μπορούν να «παγώσουν τον χρόνο» βοηθώντας μας από το να αποτρέψουμε την εμφάνιση ρυτίδων μέχρι και την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.  Αλλά ενώ τις ίδιες υποσχέσεις δίνουν και τρόφιμα όπως η σοκολάτα ή το ποπ κορν, οι πραγματικά ωφέλιμες τροφές είναι αυτές που μας προσφέρει η γεωργία. 1.Nτομάτες Το λυκοπένιο, το αντιοξειδωτικό που μπορεί να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες (δηλαδή τα μόρια ή τα ιόντα που μπορούν να βλάψουν τα υγιή κύτταρα και να καταστείλουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα), κάνει την ντομάτα να παίρνει τα εύσημα για την προστασία από ορισμένες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα. 2.Κατσαρό λάχανο Αυτό το δημοφιλές φυλλώδες πράσινο λαχανικό είναι σημαντική πηγή βιταμίνης Κ (ένα μαγειρεμένο φλιτζάνι περιέχει περίπου 12 φορές την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα), η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και της οστεοπόρωσης. 3.Μελιτζάνα Το βαθύ μωβ χρώμα της και η πλούσια αντιγηραντική της δράση οφείλονται στην νασουνίνη, μια θρεπτική ουσία που βοηθά στην καταπολέμηση της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων, κόβοντας την παροχή αίματος που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η νασουνίνη μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου  Αλτσχάιμερ, εμποδίζοντας τις ελεύθερες ρίζες από την καταστροφή των νευρώνων. 4.Κόκκινες πιπεριές Αυτή η σούπερ τροφή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος περιέχει 60% περισσότερη βιταμίνη C- η οποία προκαλεί την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τα μικρόβια και τα βακτήρια-από την πράσινη. 5.Βατόμουρα Η ρουτίνη, ένα δυνητικά σωτήριο φλαβονοειδές ( μία κατηγορία αντιοξειδωτικών) που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα σε αυτό το γευστικό φρούτο, μπορεί να μπλοκάρει ένα ένζυμο που συνδέεται με το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 από την Ιατρική Σχολή του Harvard. 6.Βασιλικός Μία από τις φαρμακευτικές ιδιότητες του βοτάνου προέρχεται από το αντιοξειωτικό ευγενόλη. Πρόσφατες εργαστηριακές μελέτες διαπίστωσαν ότι η ένωση αυτή προκαλεί αντικαρκινική δράση σε κύτταρα του τραχήλου του καρκίνου, προκαλώντας τα να αυτοκαταστραφούν. 7.Λαχανάκια Βρυξελλών Τα κύτταρα μας φυσικά εξοπλισμένα να καταστέλλουν τα γονίδια των όγκων και οι ενώσεις του θείου που βρέθηκαν σε λαχανάκια Βρυξελλών μπορεί να βοηθήσουν σε αυτό αναστέλλοντας τα ένζυμα που προάγουν την ανάπτυξη του όγκου. Μελέτη του  2012 διαπίστωσε, επίσης, ότι αυτές οι ενώσεις του θείου θα μπορούσε να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας με τη μείωση της φλεγμονής και την ενεργοποίηση του χόνδρου για την προστασία των πρωτεϊνών.  

7 καθημερινές τροφές ελιξήριο νεότητας!

Στην διατροφή μας υπάρχουν χιλιάδες αντιοξειδωτικά και θρεπτικές ουσίες οι οποίες μπορούν να «παγώσουν τον χρόνο» βοηθώντας μας από το να αποτρέψουμε την εμφάνιση ρυτίδων μέχρι και την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.  Αλλά ενώ τις ίδιες υποσχέσεις δίνουν και τρόφιμα όπως η σοκολάτα ή το ποπ κορν, οι πραγματικά ωφέλιμες τροφές είναι αυτές που μας προσφέρει η γεωργία.

1.Nτομάτες

Το λυκοπένιο, το αντιοξειδωτικό που μπορεί να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες (δηλαδή τα μόρια ή τα ιόντα που μπορούν να βλάψουν τα υγιή κύτταρα και να καταστείλουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα), κάνει την ντομάτα να παίρνει τα εύσημα για την προστασία από ορισμένες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα.

2.Κατσαρό λάχανο

Αυτό το δημοφιλές φυλλώδες πράσινο λαχανικό είναι σημαντική πηγή βιταμίνης Κ (ένα μαγειρεμένο φλιτζάνι περιέχει περίπου 12 φορές την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα), η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και της οστεοπόρωσης.

3.Μελιτζάνα


Το βαθύ μωβ χρώμα της και η πλούσια αντιγηραντική της δράση οφείλονται στην νασουνίνη, μια θρεπτική ουσία που βοηθά στην καταπολέμηση της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων, κόβοντας την παροχή αίματος που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η νασουνίνη μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου  Αλτσχάιμερ, εμποδίζοντας τις ελεύθερες ρίζες από την καταστροφή των νευρώνων.

4.Κόκκινες πιπεριές

Αυτή η σούπερ τροφή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος περιέχει 60% περισσότερη βιταμίνη C- η οποία προκαλεί την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τα μικρόβια και τα βακτήρια-από την πράσινη.

5.Βατόμουρα

Η ρουτίνη, ένα δυνητικά σωτήριο φλαβονοειδές ( μία κατηγορία αντιοξειδωτικών) που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα σε αυτό το γευστικό φρούτο, μπορεί να μπλοκάρει ένα ένζυμο που συνδέεται με το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 από την Ιατρική Σχολή του Harvard.

6.Βασιλικός

Μία από τις φαρμακευτικές ιδιότητες του βοτάνου προέρχεται από το αντιοξειωτικό ευγενόλη. Πρόσφατες εργαστηριακές μελέτες διαπίστωσαν ότι η ένωση αυτή προκαλεί αντικαρκινική δράση σε κύτταρα του τραχήλου του καρκίνου, προκαλώντας τα να αυτοκαταστραφούν.

7.Λαχανάκια Βρυξελλών

Τα κύτταρα μας φυσικά εξοπλισμένα να καταστέλλουν τα γονίδια των όγκων και οι ενώσεις του θείου που βρέθηκαν σε λαχανάκια Βρυξελλών μπορεί να βοηθήσουν σε αυτό αναστέλλοντας τα ένζυμα που προάγουν την ανάπτυξη του όγκου. Μελέτη του  2012 διαπίστωσε, επίσης, ότι αυτές οι ενώσεις του θείου θα μπορούσε να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας με τη μείωση της φλεγμονής και την ενεργοποίηση του χόνδρου για την προστασία των πρωτεϊνών.

 

 

 

 

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X