Μπρουσκέτες με προσούτο και ντομάτα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο</span><br /><span style="font-size: medium;">περίπου 200γραμμάρια προσούτο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια</span><br /><span style="font-size: medium;">και λίγα φυλλαράκια άνηθου για το γαρνίρισμα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε πλάγιες φέτες</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας κάππαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα από λεμόνι</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, την κάπαρη και τον άνηθο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Κατόπιν κόβετε την μπαγκέτα σε φέτες και ψήστε τις στο γκριλ του φούρνου και από τις δύο πλευρές.</span><br /><span style="font-size: medium;">Απλώστε το μείγμα της κρέμας γάλακτος πάνω στις φέτες ψωμιού και από πάνω βάλτε ένα κομμάτι προσούτο, λίγο κρεμμύδι και άνηθο.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα