Αρρωστοφοβία: Με πονάει κάτι και φοβάμαι ότι θα πεθάνω…

Εδώ και μερικούς μήνες αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα με τον φόβο. Ακούω συνέχεια γύρω μου νέους ανθρώπους να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν. Το σκέφτομαι συνέχεια. Με πονάει κάτι και σκέφτομαι μήπως έχω καμία σοβαρή αρρώστια. Το μυαλό μου πάει όλο στο κακό. Φοβάμαι πως θα πεθάνω όσο είμαι νέα.

Με τρώει σαν το σαράκι όλο αυτό και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Θα ήθελα μια βοήθεια, να μου πείτε τι να κάνω.

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος, Μίρκα Πλέσσα:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Καθοριστικά γεγονότα που συμβαίνουν στη διάρκεια της ζωής μας, όπως η ασθένεια ή η απώλεια κάποιου κοντινού άλλου, ή η επαφή και το άκουσμα άσχημων γεγονότων που μπορεί να σχετίζονται με τη δική μας κατάσταση ή ηλικία, ή ακόμα και διαφορετικά ερεθίσματα όπως μπορεί να είναι τα γενέθλια, ή η αίσθηση ότι μεγαλώνουμε, είναι πιθανό να πυροδοτήσουν μια έντονη υπαρξιακή αγωνία σχετικά με τη δική μας υγεία, την τρωτότητα μας, το χρόνο που περνά και το πώς ζούμε τη ζωή μας.

Η βοήθεια της ψυχοθεραπείας θα ήταν χρήσιμη στη διερεύνηση των λόγων που αισθάνεστε με αυτόν τον τρόπο τον τελευταίο καιρό, στη διαχείριση αυτών των συναισθημάτων και των σκέψεων ενώ επίσης θα αποτελούσε και μια ευκαιρία να ανακαλύψετε και να ακούσετε τι έχει να σας πει ο εαυτό σας μέσα από αυτήν τη δυσκολία που βιώνει και σας προβάλει.

Μίρκα Πλέσσα

Ψυχολόγος Msc και Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια

www.mirkaplessa.com

Δαιδάλου 16, Ηλιούπολη, Αθήνα

6977745989

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Άγχος για την υγεία: Μήπως η αρρωστοφοβία σας καταστρέφει τη ζωή;

Υπερβολικό άγχος με την υγεία: Όταν η ανησυχία μετατρέπεται σε πρόβλημα

Αντιμετωπίζεται με χάπια η αρρωστοφοβία;

Σχετικά άρθρα