Τα 5 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζεις για τη στύση

Το σεξ αποτελεί ακόμα και σήμερα θέμα ταμπού, καθώς πολλοί το σκέφτονται αλλά λίγοι το συζητούν ανοιχτά. Αποτελεί, ωστόσο, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Έτσι, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα ερευνητικά δεδομένα που μπορούν να μας διαφωτίσουν για τις άγνωστες πτυχές του. Δείτε παρακάτω μερικές… πικάντικες αλλά και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στη στυτική λειτουργία του άνδρα.

Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη στύσης

Η έκφραση της ανδρικής σεξουαλικότητας ποικίλλει ανάλογα με την περίσταση:

  • η αντανακλαστική στύση επέρχεται ως αποτέλεσμα της σωματικής επαφής
  • η ψυχογενής στύση οφείλεται σε οπτικοακουστικά ερεθίσματα ή φαντασιώσεις (ακούσια) και
  • η νυχτερινή στύση εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου (ακούσια).

Το αλκοόλ δεν βοηθάει

Ένα ποτηράκι κρασί θεωρείται αφροδισιακό, όμως η κατανάλωση αλκοόλ ευθύνεται για τα περισσότερα περιστατικά στυτικής δυσλειτουργίας σε νεαρούς άνδρες.

Περισσότερος ύπνος για καλύτερη στύση

Η έλλειψη ύπνου πλήττει ανεπανόρθωτα τη λίμπιντο, άρα και την ικανότητα του άνδρα να επιτύχει ικανοποιητική στύση. Η ποιότητα του ύπνου παίζει σημαντικό ρόλο σε δεκάδες επιμέρους λειτουργίες του οργανισμού κι έτσι η αϋπνία, ο διακοπτόμενος ύπνος και το ροχαλητό μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις επιδόσεις των ανδρών.

Ο τόπος και ο χρόνος παίζουν ρόλο

Είναι μύθος ότι ο άνδρας μπορεί να αποδώσει ερωτικά ανά πάσα ώρα και στιγμή, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων, ο άνδρας χρειάζεται ιδιωτικότητα, χρόνο και συναισθηματική εγγύτητα για να επιτύχει ικανοποιητική στύση. Αντιθέτως, οι επιβεβλημένες επαφές με στόχο τη σύλληψη, η παρουσία παιδιών και άλλων ατόμων στο σπίτι και οι επαφές σε εξωτερικούς χώρους επιδρούν αρνητικά.

Τα πράγματα μπορεί να πάρουν παράξενη… τροπή

Η κάμψη του πέους όταν επιτυγχάνεται η στύση είναι έως ένα βαθμό φυσιολογική. Εάν όμως προκαλεί δυσφορία στον άνδρα, μπορεί να οφείλεται στη νόσο Περονιέ, η οποία χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό ουλώδους ιστού στο εσωτερικό του πέους. Ο ουρολόγος θα πρέπει να κάνει τη σχετική εξέταση ώστε να επιβεβαιώσει ή να αποκλείσει τη διάγνωση.

Πηγή: www.onmed.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αν κοιμηθούμε γυμνοί, η σεξουαλική μας ζωή θα «απογειωθεί»;

Ξεχάστε το «μια φορά στο τόσο»: Πώς θα τον πείσεις να κάνετε σεξ;

Τα 3 απλά βήματα για να πετύχεις πολλαπλούς οργασμούς

Λίμπιντο: Ποια φάρμακα… σκοτώνουν τη διάθεση για σεξ;

Ο κίνδυνος που κρύβει το «γαλλικό» φιλί με τον παρτενέρ

Σχετικά άρθρα