Ξεχάστε το «μια φορά στο τόσο»: Πώς θα τον πείσεις να κάνετε σεξ;

Σκέφτεσαι πώς θα τον πείσεις να κάνετε σεξ; Η αλήθεια είναι η λύση! Με το να είσαι ειλικρινής παραθέτοντάς του τα οφέλη του σεξ, θα του δείξεις ότι… πρέπει να ξεχάσει το «μια φορά στο τόσο».

Οι συχνές και ποιοτικές ερωτικές επαφές, πέρα από την απόλαυση που μας προσφέρουν, κρατούν μακριά και τους γιατρούς. Η σεξουαλική μας ζωή αποτελεί δείκτη σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, που όπως είναι φυσικό δεν την έχουν αφήσει έξω από τα πεδία μελέτης τους.

Όχι στρες

Μήπως η πρωινή συνάντηση που έχετε με τον διευθυντή δεν σας αφήνει να ηρεμήσετε και να κλείσετε μάτι; Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από την ένταση και το άγχος είναι να περάσετε μια υπέροχη νύχτα με τον ή τη σύντροφό σας. Το αποτέλεσμα; Εκτός από τα ευκόλως εννοούμενα, κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής απελευθερώνονται ενδορφίνες και ωκυτοκίνη, οι οποίες ενεργοποιούν το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου, δημιουργώντας παράλληλα αισθήματα οικειότητας και χαλάρωσης.

Ύπνος… 5 αστέρων

Οι ορμόνες που σας βοηθούν να καταπολεμήσετε το στρες είναι και αυτές που βοηθούν το μυαλό και το σώμα σας να χαλαρώσουν και ταυτόχρονα σας χαρίζουν έναν βαθύ και καλό ύπνο. Συγκεκριμένα, κατά την εκσπερμάτιση απελευθερώνεται στον εγκεφάλου ένα κοκτέιλ χημικών ουσιών που φαίνεται να προάγει τον ύπνο.

Μήπως πονάτε;

Αλλάξτε το σενάριο και ξεχάστε το «αγάπη μου, δεν μπορώ, με πονάει το κεφάλι μου». Η λύση για τον πονοκέφαλο που σας ταλαιπωρεί μπορεί να βρίσκεται στο κρεβάτι σας, αφού μετά τη σεξουαλική επαφή ο κατακλυσμός του οργανισμού από ορμόνες βοηθάει στην αντιμετώπιση του πόνου. Συγκεκριμένα, οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στον εγκέφαλο δρουν σαν φυσικά παυσίπονα και ανακουφίζουν από την κεφαλαλγία τάσης, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στη χαλάρωση των τεντωμένων μυών, ανακουφίζοντας ακόμα και περιπτώσεις ήπιου μυϊκού πόνου στη μέση ή στον αυχένα.

Σεξ κατά του κρυολογήματος

Αντί να αποφεύγετε τους φίλους σας ή να ντύνεστε σαν κρεμμύδι προκειμένου να γλιτώσετε από το κρυολόγημα, μήπως να πάρετε αγκαλιά τον σύντροφό σας και να πέσετε στο κρεβάτι; Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το σεξ φαίνεται να τονώνει το αμυντικό μας σύστημα αυξάνοντας την παραγωγή αντισωμάτων. Μάλιστα, μελέτη από το Πανεπιστήμιο Wilkes στις Η.Π.Α. έδειξε πως όσοι κάνουν τακτικά σεξ έχουν αυξημένα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από πλήθος λοιμώξεων, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα. Για την ακρίβεια, σε δείγματα που συνέλεξαν οι επιστήμονες από 112 φοιτητές, βρήκαν ότι όσοι έκαναν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα των συγκεκριμένων πρωτεϊνών που δρουν ως αντισώματα σε σύγκριση με εκείνους που δεν έκαναν καθόλου σεξ.

Από καρδιάς!

Μπορεί να έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες -άλλοτε αστείες και άλλοτε σοβαρές- που ενοχοποιούν την ερωτική πράξη για την πρόκληση καρδιολογικών επιπλοκών, ωστόσο αρκετές είναι οι έρευνες που υποστηρίζουν το αντίθετο. Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Bristol στη Μ. Βρετανία, που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Epidemiology and Community Health», καταρρίπτει τον συγκεκριμένο μύθο, υποστηρίζοντας ότι οι άνδρες που έχουν ερωτικές επαφές 2 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα διατρέχουν 50% μικρότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε σχέση με εκείνους που κάνουν σεξ λιγότερο από 1 φορά το μήνα. Επίσης, δεκαετής έρευνα του Πανεπιστημίου Queens στο Belfast της Β. Ιρλανδίας επιβεβαιώνει την αντιυπερτασική δράση του σεξ. Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων, οι άνδρες που είχαν 3 ή περισσότερες ερωτικές επαφές την εβδομάδα, μείωναν στο μισό τις πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

foto sex

Για να δείχνετε πιο μικροί

Θέλετε να σβήσετε τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό σας και να δείχνετε νεότεροι; Όσοι κάνουν έστω και 15% περισσότερο σεξ από τον μέσο όρο, δηλαδή 3 αντί για 2 φορές την εβδομάδα, φαίνονται νεότεροι. Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε μελέτη του Βασιλικού Νοσοκομείου του Edinburgh στη Σκοτία, στην οποία συμμετείχαν 3.000 άνδρες και γυναίκες. Από τους συμμετέχοντες, εκείνοι που είχαν δραστήρια σεξουαλική ζωή έδειχναν πιο νέοι από την πραγματική τους ηλικία.

Για ευτυχία

Αν ανήκετε σε αυτούς που απολαμβάνουν την ερωτική τους ζωή, τότε συγχαρητήρια! Οι άνθρωποι που έχουν σταθερή και καλή σεξουαλική ζωή φαίνεται να παρουσιάζουν λιγότερο συχνά κατάθλιψη. Το γεγονός αυτό αποδίδεται αφενός στη σωματική επαφή που απαιτεί και αφετέρου στο ότι όσοι έχουν σύντροφο νιώθουν επιθυμητοί, πράγμα που τονώνει την αυτοπεποίθησή τους.

Αντί για περπάτημα

Όσοι βαριέστε τον διάδρομο και το ποδήλατο, υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Το σεξ θεωρείται ήπιας έντασης δραστηριότητα, που γυμνάζει το σώμα, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την αντοχή και τον μυϊκό τόνο, ενώ παράλληλα αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση των οστών και των μυών. Μπορεί με την τακτική «εξάσκηση» να μην αποκτήσετε τους κοιλιακούς των ηθοποιών, αλλά η φυσική σας κατάσταση θα βελτιωθεί.

Πηγή: www.vita.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποια ζευγάρια «πρέπει» να κάνουν σεξ μέρα παρά μέρα;

Η ερώτηση για τα χλαμύδια και το σεξ που δεν θες να είναι θετική!

Τι σημαίνει όταν μια γυναίκα φωνάζει την ώρα του σεξ;

Βρες ποιος είναι ο τύπος της προσωπικότητάς σου στο σεξ!

Μπορείς να κάνεις σεξ με τον κολλητό χωρίς να τον χάσεις;

Το πλεονέκτημα του one night stand που (ίσως) δεν γνωρίζατε!

Σχετικά άρθρα