Αν κοιμηθούμε γυμνοί, η σεξουαλική μας ζωή θα «απογειωθεί»;

«Κοιμηθείτε γυμνοί, κάνει καλό», λένε. Ξαπλώστε στο κρεβάτι χωρίς πιτζάμες και εσώρουχα. Με άλλα λόγια, «βγείτε από τα ρούχα σας» και θα έχετε πολλαπλά οφέλη.

Όταν η Μέριλιν Μονρόε δήλωνε ότι κοιμόταν φορώντας μόνο μερικές σταγόνες από το άρωμά της, σίγουρα δεν γνώριζε πόσο καλό έκανε στην υγεία της.

Πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να διαπιστωθεί επιστημονικά ότι ο ύπνος χωρίς ρούχα, εκτός από το γεγονός ότι οξύνει τον αισθησιασμό, έχει και ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας.

Μας ομορφαίνει

Την επόμενη φορά που θα ξαπλώσετε στο κρεβάτι με τις πιτζάμες σκεφτείτε πόσο κακό κάνετε στο δέρμα σας. Ο ύπνος χωρίς ρούχα βοηθά το σώμα μας να αναπνέει καλύτερα και επομένως βελτιώνει την όψη του. Εξάλλου, τα κολλητά και σφιχτά ρούχα και ειδικά τα συνθετικά ευθύνονται για την εμφάνιση θυλακίτιδας (σπυράκια με πύον). Επιπλέον, διατηρεί το σώμα μας δροσερό και επιτρέπει στον οργανισμό μας να παράγει την αυξητική ορμόνη, η οποία συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων του σώματος, αλλά και ορμόνες με αντιγηραντική δράση, όπως π.χ. η μελατονίνη. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η ζέστη εμποδίζει την έκκριση αυτών των ορμονών και αποτελεί σύμμαχο της πρόωρης γήρανσης.

Προσέχει τη σιλουέτα μας

Έχετε μερικά παραπανίσια κιλά; Μην ανησυχείτε. Προσέξτε λιγάκι τη διατροφή σας και φροντίστε τα βράδια να κοιμάστε γυμνοί. Η λίγο χαμηλότερη από το φυσιολογικό θερμοκρασία σώματος μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης που ευθύνεται για το αίσθημα πείνας. Έτσι, αν κοιμόμαστε γυμνοί, το πρωί θα ξυπνάμε χωρίς να έχουμε λιγούρες. Κάτι που αξίζει ακόμη να σημειωθεί είναι ότι έρευνα Αμερικανών επιστημόνων σε υγιείς νεαρούς άνδρες έδειξε ότι ύστερα από 4 εβδομάδες ύπνου στους 19° C η ποσότητα του καφέ λίπους, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις καύσεις του οργανισμού, είχε σχεδόν διπλασιαστεί στο σώμα τους.

Αναπτερώνει το ηθικό μας

Εκτός από το ότι προκαλεί σεξουαλική διέγερση, ο «γυμνός» ύπνος βοηθά το σώμα μας να απελευθερώσει ωκυτοκίνη. Πρόκειται για μια ορμόνη γνωστή και ως κοινωνική ορμόνη ή ορμόνη της αγάπης και του δεσμού, που παράγεται από την εγγύτητα και ιδιαίτερα από την επαφή δέρμα με δέρμα. Η ορμόνη αυτή ωφελεί τον οργανισμό μας με πολλούς τρόπους: Εξουδετερώνει το άγχος και την κακή διάθεση, ρίχνει την αρτηριακή πίεση και ταυτόχρονα ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Περιποιείται την ευαίσθητη περιοχή

Αν συνηθίζετε να ξαπλώνετε φορώντας σφικτά και συνθετικά εσώρουχα, καλύτερα να αλλάξετε συνήθεια το συντομότερο. Τα εσώρουχα που δεν είναι βαμβακερά ενοχοποιούνται για μυκητιάσεις και αλλεργικές δερματίτιδες. Αυτό συμβαίνει επειδή προκαλούν εφίδρωση και καθώς δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνέει, ευνοούν την εμφάνιση παθογόνων μικροοργανισμών, που έχουν την τάση να πολλαπλασιάζονται όταν βρίσκονται σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Ο ύπνος χωρίς ρούχα όμως βελτιώνει και την ανδρική γονιμότητα, καθώς ρίχνει τη θερμοκρασία στα γεννητικά όργανα, όπου ούτως ή άλλως πρέπει να είναι κατά 1-2° C χαμηλότερη σε σχέση με τους 36,6° C του υπόλοιπου σώματος. Μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερθέρμανση των όρχεων έχει συσχετιστεί με μειωμένη κινητικότητα των σπερματοζωαρίων και ανωμαλίες στη μορφολογία τους. Βγείτε, λοιπόν, από τα ρούχα σας και αποφύγετε κάθε κακοτοπιά.

Μας οδηγεί στην… αγκαλιά του Μορφέα

Ακούγεται περίεργο, αλλά δεν είναι. Αρκεί να θυμηθούμε πόσες φορές το καλοκαίρι με τη ζέστη στριφογυρίζουμε στο κρεβάτι χωρίς να μας κολλάει ύπνος. Τα ρούχα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος, η οποία έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι όταν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα διαταράσσει τον ύπνο και δεν αφήνει τον οργανισμό να περάσει σε βαθύτερα στάδια ύπνου, τα οποία ξεκουράζουν το σώμα και ανασυγκροτούν τον εγκέφαλο. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, οι ειδικοί συστήνουν η θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο να είναι στους 20° C.

Ενισχύει τον οργανισμό

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να κοιμόμαστε με ρούχα και εσώρουχα που πιέζουν το σώμα μας. Τα στενά και σφιχτά ρούχα επιβαρύνουν το επιφανειακό φλεβικό δίκτυο και εμποδίζουν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος, ενώ σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και θρομβώσεις. Όσον αφορά τα εσώρουχα κορσέδες, μπορεί να επιδεινώσουν την ακράτεια ούρων (από προσπάθεια), που προκαλείται από οτιδήποτε αυξάνει την πίεση στην κοιλιά.

Αναθερμαίνει την ερωτική μας ζωή

«Ω, με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο!», που έλεγε και η Αλίκη Βουγιουκλάκη στον κινηματογραφικό εργοδότη της Δημήτρη Παπαμιχαήλ, όταν δήθεν έπεφτε πάνω του ως μοντέρνα Σταχτοπούτα. Αυτό το «τυχαίο» θα μπορούσε να αναστατώσει και τον σύντροφό μας και μάλιστα χωρίς να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια. Το να ξαπλώνουμε γυμνοί δίπλα του και να αφήνουμε το κορμί μας να ακουμπά το δικό του είναι σίγουρο ότι θα αυξήσει την ερωτική επιθυμία και επομένως και τις πιθανότητες για σεξ, ενώ παράλληλα θα μας κάνει να νιώθουμε πιο ελκυστικοί.

Γυμνοί, αλλά με κάλτσες!

Μπορεί να μας αρέσει να νιώθουμε ζεστασιά την ώρα που κοιμόμαστε, ωστόσο η φυσική πτώση της θερμοκρασίας του σώματος κατά περίπου μισό βαθμό Κελσίου την ώρα του ύπνου είναι αναγκαία για τον οργανισμό μας. Παρ’ όλα αυτά, είναι απαραίτητο να διατηρούμε τα χέρια και τα πόδια μας ζεστά, γιατί αλλιώς τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα συστέλλονται και αυτό με τη σειρά του μειώνει τη ροή του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία στο υπόλοιπο σώμα, με αποτέλεσμα να αναστατώνεται ο ύπνος μας. Έτσι εξηγείται, άλλωστε, γιατί οι άνθρωποι με το σύνδρομο Raynaud, ­μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από κρύα άκρα, είναι πιθανό να υποφέρουν από αϋπνία.

Πηγή: www.vita.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποια ζευγάρια «πρέπει» να κάνουν σεξ μέρα παρά μέρα;

Η ερώτηση για τα χλαμύδια και το σεξ που δεν θες να είναι θετική!

Τι σημαίνει όταν μια γυναίκα φωνάζει την ώρα του σεξ;

Βρες ποιος είναι ο τύπος της προσωπικότητάς σου στο σεξ!

Μπορείς να κάνεις σεξ με τον κολλητό χωρίς να τον χάσεις;

Το πλεονέκτημα του one night stand που (ίσως) δεν γνωρίζατε!

Σχετικά άρθρα