Φασολάκια λαδερά κοκκινιστά

Θέλετε να φάτε μια κλασική λαδερή μαμαδίστικη συνταγή; Τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε φασολάκια κοκκινιστά.

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό καθαρισμένα φασολάκια (μπαρμπουνοφάσουλα ή τσαουλιά)
  • 2 πατάτες
  • 2 κολοκύθια
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τα κολοκύθια σε χοντρές φέτες. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα. Αφήνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά.

Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Αφού περάσει το σαραντάλεπτο, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο τον άνηθο και το μαϊντανό. Βράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε πάντα τα υγρά.

Πηγή: www.argiro.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κοτόπουλο με φασολάκια και αρακά

Σαλάτα με βρασμένα φασολάκια, πατάτες και πέστο

Φασολάκια με κοτόπουλο γιαχνί

 

Σχετικά άρθρα