Φιλέτα από ψαρονέφρι με λιαστές ντομάτες και κρασί

Πώς να μαγειρέψετε τα φιλέτα από ψαρονέφρι; Μια εύκολη συνταγή που το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει σίγουρα! Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με τηγανιτές πατάτες για έξτρα γεύση!

Υλικά

  • 800 γρ. φιλέτα από ψαρονέφρι, κομμένα σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 8 -10 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 100 ml κόκκινο κρασί αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τα φυλλαράκια από 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί στο μισό και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και προσθέτουμε το δυόσμο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες και μπρόκολο περασμένο από τον ατμό.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φουρνιστά κεφτεδάκια με κιμά από κοτόπουλο και ψαρονέφρι

Ψαρονέφρι με κους κους και πέστο μαϊντανού 

Φουρνιστά ζυμαρικά με ψαρονέφρι και γιαούρτι

 

Σχετικά άρθρα