Τι μπορώ να κάνω για να αρχίσω να αγαπάω το σώμα μου;

Χρειάζομαι την συμβουλή κάποιου. Εδώ και καιρό έχω πρόβλημα αυτοπεποίθησης, βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και απλά βλέπω μια άσχημη μορφή. Θέλω να σταματήσω αυτή την κατάσταση, θέλω να καταφέρω να κοιτάξω τον καθρέφτη και να πω στο σώμα μου: “Είσαι όμορφη, είσαι τέλεια “.

Είναι δύσκολο να μην αγαπώ το σώμα μου γιατί με αφήνει πίσω σε πολλά πράγματα, δεν μπορώ να χαρώ την εφηβεία μου, μερικές φορές νιώθω φυλακισμένη στο σώμα μου, το ταλαιπωρώ με δίαιτες και γυμναστική όταν αυτό δείχνει μια χαρά. Τι μπορώ να κάνω για να αρχίσω να αγαπάω το σώμα μου;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μαρία Χατζηαναστασίου, ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια υπαρξιακής Προσέγγισης

Είναι αλήθεια πως στην εποχή μας τα στερεότυπα της σωματικής “τελειότητας” μάς βομβαρδίζουν από παντού, με αποτέλεσμα συχνά να νιώθουμε εκτός της νόρμας, άρα μη φυσιολογικοί κι έτσι δυσκολευόμαστε ν’ αποδεχτούμε τη σωματική μας εικόνα.

Μία πρώτη πολύ σημαντική βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας είναι το να συνειδητοποιήσουμε πως δεν “έχουμε” ένα σώμα, αλλά “είμαστε” το σώμα μας και το σώμα μας είναι ο ναός μας, το όχημά μας για τα πάντα.

Το πώς επιλέγουμε να το τρέφουμε και να το γυμνάζουμε, είναι εξίσου εξαιρετικά σημαντική υπόθεση και καθώς σώμα και ψυχολογία έχουν σχέση αλληλεξάρτησης, είναι σημαντική η αποδοχή του από τη μία και η βελτίωσή της καθημερινά από την άλλη ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά.
Αποδέξου αυτό που είσαι, γιατί μόνο τότε θα μπορέσεις να επιφέρεις τις όποιες αλλαγές επιθυμείς.

 

Μαρία Χατζηαναστασίου,
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Υπαρξιακής Προσέγγισης
6986245679,
[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς επιδρούν τα social media στην εικόνα που έχεις για το σώμα σου;

Αισθάνομαι κοντή και χοντρή. Τι να κάνω;

Η κόρη μου πιστεύει ότι είναι άσχημη. Πώς θα της τονώσω την αυτοεκτίμηση;

5 tips για να αγαπήσεις το σώμα σου!

Κραυγή αγωνίας μιας έφηβης: «Έχω βαρεθεί να αισθάνομαι άσχημη»!

 

Σχετικά άρθρα