7 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι πιο ελκυστική από ό,τι νομίζεις!

Ανασφάλειες. Εφηβεία. Αρέσεις ή δεν αρέσεις; Είσαι αρκετά όμορφη και ελκυστική για να σε φλερτάρουν; Αρέσεις στο αγόρι που θες; Χίλια δυο ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα…

Μήπως τελικά υπερβάλλεις; Η γλώσσα του σώματος έχει να σου δώσει πολλές ενδιαφέρουσες απαντήσεις!

Παρακάτω θα βρεις 8 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι πιο ελκυστική από ό,τι νομίζεις.

Δεν λαμβάνεις συχνά θετικά σχόλια

Έχεις φορέσει τα καλά σου, είσαι μια θεά αλλά δεν σου το λέει κανείς. Αμέσως η αυτοπεποίθηση πέφτει στα Τάρταρα… Και θεωρείς ότι δεν είσαι αρκετά ελκυστική!…

Λάθος! Οι ψυχολόγοι λένε ότι όταν ο κόσμος βλέπει μια πολύ όμορφη κοπέλα, δεν μπορεί να φανταστεί ότι δεν έχει και υψηλή αυτοπεποίθηση. Οπότε, δεν της κάνει τα -αυτονόητα γι’ αυτόν- κομπλιμέντα, καθώς πιστεύει ότι δεν χρειάζεται να τα ακούσει γιατί τα ξέρει…

Επομένως την επόμενη φορά που θα βγεις έξω και δεν θα σου κάνουν κομπλιμέντα, σκέψου ότι μπορεί να είσαι απλώς μια… θεά!

Άγνωστοι σε κοιτάνε έντονα προσπαθώντας να… μαγνητίσουν το βλέμμα σου

Μπορεί να μη δέχεσαι συχνά λεκτικά κομπλιμέντα αλλά η γλώσσα του σώματος δεν λέει ποτέ ψέματα. Αν νιώθεις συχνά βλέμματα καρφωμένα πάνω σου είναι επειδή κάποιοι δεν μπορούν να πάρουν τα μάτια τους από πάνω σου!

Επίσης αν κάποιος σε κοιτάει επίμονα συχνά, τότε αυτό σημαίνει ότι τον ενδιαφέρεις! Αν συνεχίζει να έχει καρφωμένο το βλέμμα του πάνω σου ακόμα και όταν τα βλέμματά σας συναντιούνται, τότε ενδιαφέρεται σίγουρα πάρα πολύ για σένα!

Οι άνθρωποι σηκώνουν τα φρύδια τους όταν σε βλέπουν

Η γλώσσα του σώματος και πάλι! Συμβαίνει αυτόματα και ασυνείδητα, οπότε είναι ένα καλό σημάδι για να καταλάβεις ότι αρέσεις σε κάποιον. Οι ειδικοί λένε ότι σηκώνουμε τα φρύδια για να δείξουμε φιλική συμπεριφορά χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε λόγια. Επίσης είναι ένας τρόπος να ανοίξουμε ακόμα περισσότερα τα μάτια μας όταν βλέπουμε κάποιον ή κάτι που προσελκύει την προσοχή μας!

Κάποιος κάνει γκριμάτσα duck lips όταν σε βλέπει

Δεν εννοούμε φυσικά τη duck face σέλφι. Πρόκειται πάλι για στιγμιαία ανακλαστική κίνηση που γίνεται ασυνείδητα όταν κάποιος μάς ελκύει. Οι ειδικοί λένε ότι είναι μαι υποσυνείδητη επιθυμία για φιλί.

Προσπαθεί να βρεθεί πιο κοντά σου

Οι ψυχολόγοι είναι ξεκάθαροι πάνω σε αυτό το ζήτημα: κρατάμε τις αποστάσεις μας από άτομα που δεν θέλουμε να έχουμε πολύ στενές σχέσεις και ερχόμαστε πιο κοντά σε εκείνα που μας ενδιαφέρουν.

Και κάτι πολύ σημαντικό: όταν συζητάς με κάποιον, αν εκείνος γέρνει συχνά προς το μέρος σου, διατηρεί συχνά το eye-contact και ανά στιγμές σε πιάνει κιόλας, είναι σίγουρο ότι ενδιαφέρεται για σένα!

Οι γύρω σου δεν μπορούν να καταλάβουν πώς εσύ μπορείς να έχεις κόμπλεξ!

Οι άνθρωποι θεωρούν ότι οι ελκυστικοί άνθρωποι δεν γίνεται να μην έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση, όπως αναφέραμε παραπάνω. Αν λοιπόν βλέπεις τους γύρω σου να αναρωτιούνται πώς εσύ είναι δυνατόν να έχεις θέμα με την εμφάνισή σου, τότε το πρόβλημά σου είναι εντελώς στη φαντασία σου!

Επίσης κάποιοι άνθρωποι όταν είναι γύρω σου μπορεί να πιστεύουν ότι η ζωή σου είναι τέλεια. Οπότε ενοχλούνται όταν τολμάς να διαμαρτύρεσαι για κάτι που δεν ισχύει, ειδικά αφού έχεις τόσα πλεονεκτήματα… Δεν έχει τύχει να δεις κάποια σκηνή ταινίας όπου μια κοπέλα με σώμα μοντέλου εκφράζει τόσο έντονα την ανασφάλειά της μπροστά σε κάποια άλλη με περιττά κιλά; Φαντάσου μόνο πώς νιώθει η δεύτερη!

Οι άνθρωποι είναι είτε υπερβολικά ευγενείς είτε υπερβολικά αγενείς απέναντί σου!

Αν είτε σε μισούν είτε σε λατρεύουν τότε αυτό σημαίνει ότι σίγουρα δεν τους είσαι αδιάφορη! Οι άνθρωποι που σου φέρονται φιλικά και ευγενικά σε βλέπουν ως ίση γιατί μοιράζονται παρόμοια χαρακτηριστικά. Ωστόσο, άνθρωποι είμαστε και μπορεί ακόμα και άθελά μας να προκαλέσουμε αρνητικά συναισθήματα. Είναι η δυστυχία τους, η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η ζήλια τους που γεννά τέτοια συναισθήματα, δεν φταις εσύ!

Ωστόσο μην ξεχνάς ότι είναι η εσωτερική ομορφιά και γοητεία που μας κάνει να λάμπουμε κι όχι τα τέλεια συμμετρικά φυσικά χαρακτηριστικά μας!

Αγκάλιασε τις ατέλειές σου και τη μοναδικότητά σου! Και αν εσύ τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, είναι σίγουρο ότι και οι άλλοι θα σε “αγκαλιάσουν” γι’ αυτό που πραγματικά είσαι!

Νίκη Κοσκινά

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γλώσσα του σώματος: 6 tips για να γίνεις πιο ελκυστική!

5 + 1 τρικ ομορφιάς και στιλ που σε κάνουν πιο ελκυστική!

7 πράγματα που σε κάνουν πιο ελκυστική σε ένα αγόρι

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα