Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε αν θέλετε να αλλάξετε δουλειά;

Εργάζομαι εδώ και 2 χρόνια σε πολυκατάστημα γνωστής αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών. Αρχικά ξεκίνησα ως ενοικιαζόμενος υπάλληλος μιας μέρας για ένα χρόνο και στην πορεία και με τη απόδοση μου από το Ιούλιο του φετινού έτους δουλεύω άλλες 2 μέρες. Το πρόβλημα μου είναι ότι νιώθω κορεσμό και ρουτίνα γιατί κάνω τα ίδια και τα ίδια και θέλω μια καινούργια δουλειά αλλά δεν βρίσκω και νιώθω λες και βρίσκομαι μέσα σε έναν λαβύρινθο. Ποιες λύσεις μου προτείνετε; Αν και οι γονείς μου δεν θέλουν να φύγω από αυτή τη δουλειά γιατί το θεωρούν καταστροφή και ότι θα δυσκολευτώ να βρω δουλειά.

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ίρις Κρέμερ:

Είναι πολύ όμορφο και δημιουργικό το ότι αντιλαμβάνεστε και θέλετε να αλλάξετε δουλειά. Ο κορεσμός στη δουλειά είναι σχεδόν βέβαιο ότι επηρεάζει γενικότερα τη ζωή σας και την ψυχολογία σας και είναι φυσιολογικό στην ηλικία που είστε να θέλετε να κάνετε μια αλλαγή και ίσως να κοιτάξετε και λίγο πιο ψηλά.

Η αλήθεια είναι ότι στην εποχή μας τα εργασιακά δεδομένα στη χώρα μας είναι πολύ δύσκολα και η ανεργία μεγάλη. Κατανοώ τον φόβο των γονέων σας που νοιάζονται για εσάς, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να προσπαθήσετε κι εξάλλου είστε σε μία ηλικία που οι αποφάσεις σας πρέπει να παίρνονται με γνώμονα του πώς νιώθετε εσείς και όχι τι προσπαθούν να σας περάσουν οι γονείς σας.

Γνώμη μου είναι να μην αφήσετε την τωρινή σας εργασία αν δεν έχετε ήδη εξασφαλίσει το επόμενο σας βήμα, για να μην σας προκληθεί ανασφάλεια και έντονο άγχος στην περίπτωση που δεν βρείτε μια νέα θέση σύντομα. Αυτό σημαίνει όμως ότι πρέπει να αρχίσετε να αναζητάτε εργασία εντατικά σε κατάλληλες ιστοσελίδες και μέσω κάποιας εφημερίδας που έχει τέτοιου είδους αγγελίες και αν χρειαστεί να κάνετε κάποιες συνεντεύξεις τις μέρες που δεν εργάζεστε.

Είναι σημαντικό να δείτε τι υπάρχει στην αγορά από θέσεις εργασίας στον τομέα σας αυτή τη στιγμή προκειμένου να κρίνετε αν υπάρχουν άλλες ευκαιρίες που σας ενδιαφέρουν και καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα και να συγκρίνετε με τη δουλειά στην οποία βρίσκεστε τώρα, ώστε να αποφασίστε με πραγματικά δεδομένα τι είναι καλύτερο για εσάς.

Καλή επιτυχία στην αναζήτηση σας!

Ίρις Κρέμερ
Συμβουλευτική Ψυχολόγος
www.lifemade.gr
T.: 2130049125

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μία κρίση πανικού στη δουλειά;

Διαχείριση θυμού στη δουλειά: Πώς να μείνω ψύχραιμη μπροστά στην αδικία;

Εργαζόμενη σε αδιέξοδο: Θέλω να αλλάξω δουλειά αλλά φοβάμαι!

Ανεργία και ψυχολογία: Πώς θα βοηθήσεις τον εαυτό σου για να βρεις ξανά δουλειά

Σχετικά άρθρα