Slow sex: Ο αργός δρόμος στον απόλυτο οργασμό!

Ζούμε σε μια εποχή με γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς. Δεν προλαβαίνουμε να φάμε, να χαλαρώσουμε, να δούμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους, πόσω μάλλον να κάνουμε σεξ… Η τάση slow έχει αρχίσει σιγά σιγά να παίρνει ωστόσο και πάλι τα πάνω της στη ζωή μας αλλά και στις σχέσεις μας! Και φυσικά και στη σεξουαλική επαφή μέσω του slow sex!

Τι είναι το slow sex;

Σύμφωνα με την αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια – σεξολόγο Diana Richardson, το slow sex σημαίνει να επιβραδύνεις τη σεξουαλικότητα. Δηλαδή να κάνεις σεξ με πλήρη συνείδηση, βάζοντας στο παιχνίδι όλες σου τις αισθήσεις. Σημαίνει να “επιβραδύνεις και να είσαι απολύτως παρών σε κάθε στιγμή της σεξουαλικής πράξης κι όχι να κάνεις έρωτα με ένα τρόπο τόσο έντονα στραμμένο στην επίτευξη του οργασμού. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αισθανθείς και να βιώσεις ακόμα και τις παραμικρές αποχρώσεις της σεξουαλικής πράξης».

Είναι μόνο ζήτημα ταχύτητας;

Το slow sex δεν έχει να κάνει μόνο με όρους ταχύτητας και επιβράδυνσης. Ο Alain Héril, ψυχαναλυτής και σεξοθεραπευτής αναφέρει ότι αυτή η προσέγγιση δίνει στα ζευγάρια τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά σωματικά και ψυχικά και να αποκτήσουν πλήρη συνείδηση του τι τους… συμβαίνει τη στιγμή της σεξουαλικής πράξης! Μασάζ, χάδια και προκαταρκτικά είναι τα… μυστικά αυτού του τρόπου επαφής ενώ η διείσδυση έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Πέρα και πάνω από όλα, ζητάμε να βάλουμε την επιθυμία στο κέντρο και όχι την σεξουαλική έλξη.

sex prokatarktika atmosfaira

Πώς να το πετύχετε;

Προτού αποφασίσεις να μπεις με τον σύντροφό σου στη διαδικασία του slow sex, πρέπει ο καθένας σας αλλά και οι δυο μαζί να αναρωτηθείτε πόσο θέλετε να επενδύσετε σε αυτό και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες της στιγμής. Δεν θα το αποφασίσετε αν έχετε μικρό χρονικό περιθώριο και βρίσκεστε στα κλεφτά ενώ έχετε deadlines που σας περιμένουν είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά! Το slow sex θέλει χρόνο!!!

Βελτιώνει την οικειότητα του ζευγαριού

Το slow sex δεν ενδείκνυται για όλα τα ζευγάρια και για όλες τις περιστάσεις! Αν αποφασίσεις να κάνεις ένα one night stand δεν θα ήταν δόκιμο να επιδοθείς στο slow sex! Αντιθέτως, οι ειδικοί στη θεραπεία ζεύγους το συστήνουν ως πρακτική για ζευγάρια που έχουν χάσει το πάθος και τη φλόγα τους και θέλουν να… αναθερμάνουν τη σχέση τους. Αυτού του είδους επαφή σε φέρνει σε πιο βαθιά επικοινωνία με το ταίρι σου και μεγαλώνει τη μεταξύ σας οικειότητα!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ταυτόχρονος οργασμός: Πόσο σημαντικός είναι για τις γυναίκες

Οργασμός στο σεξ: Μικρά «μυστικά» για να τον… ξεκλειδώσεις (ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ)

Γυναικείος οργασμός: Ποιος ο ρόλος του εγκεφάλου;

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα