Ενοχλητικός συνάδελφος: Πώς θα θέσετε με ευγένεια τα όριά σας;

Μια συνάδελφος στη δουλειά μου μιλάει συνεχώς. Δεν σέβεται το γεγονός ότι πνίγομαι στη δουλειά και ακόμη κι όταν της λέω ότι έχω δουλειά δεν σταματά να μιλάει με αποτέλεσμα να μην μπορώ να αποδώσω στην εργασία μου. Πώς να την αντιμετωπίσω;

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ίρις Κρέμερ:

 

Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που χρειάζονται έντονη επανάληψη ενός μηνύματος για να το λάβουν. Σε αυτή τη περίπτωση λοιπόν, που έχετε ήδη προσπαθήσει, το μόνο που θα σας πρότεινα θα ήταν πηγαίνοντας στη δουλειά ένα πρωί να ζητήσετε από εκείνη να μιλήσετε σε κάποιο χώρο με μια κάποια ιδιωτικότητα και να της μιλήσετε πολύ σοβαρά και χωρίς νεύρα για το πόσο δύσκολο σας είναι να σας μιλάει την ώρα που εργάζεστε. Σαν να ήταν μια φίλη σας και της λέγατε το πρόβλημα σας.

Δίνοντας μια είδους επισημότητα σε μία τέτοια κουβέντα και προσεγγίζοντας εσείς εκείνη και όχι εκείνη εσάς, για να σας αποσπάσει από την δουλειά σας ακόμα μία φορά, της δείχνετε ότι για εσάς το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να σας ακούσει.

Εξηγείστε της ότι η δική της ομιλία την ώρα της εργασίας σας αποσυντονίζει και σας κάνει αντιπαραγωγική κάτι που πάει πίσω τη δουλειά σας. Δεδομένου ότι για εσάς η εργασία σας είναι σημαντική θα πρέπει αυτό να το σεβαστεί.

Αν και αυτό δεν τη συγκρατήσει και δεν τη συμμορφώσει, τότε το επόμενο βήμα θα είναι να ζητήσετε μια συνάντηση οι τρεις σας με όποιον είναι υπεύθυνος σας και να αναφέρετε μπροστά της και παρουσία του υπευθύνου σας το πρόβλημα σας.

Ίρις Κρέμερ
Συμβουλευτική Ψυχολόγος
www.lifemade.gr
T.: 2130049125

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μία κρίση πανικού στη δουλειά;

Διαχείριση θυμού στη δουλειά: Πώς να μείνω ψύχραιμη μπροστά στην αδικία;

Εργαζόμενη σε αδιέξοδο: Θέλω να αλλάξω δουλειά αλλά φοβάμαι!

Ανεργία και ψυχολογία: Πώς θα βοηθήσεις τον εαυτό σου για να βρεις ξανά δουλειά

Σχετικά άρθρα