Μπιφτέκια κοτόπουλου με ντομάτα και ρίγανη

Θέλετε να φτιάξετε μια πιο υγιεινή συνταγή για μπιφτέκια; Τότε μπορείτε να επιλέξετε κιμά κοτόπουλου και μάλιστα από στήθος για να είναι τελείως “καθαρός”. Για περισσότερη νοστιμιά, προσθέσθε ντομάτα και ρίγανη!

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου, από στήθος
  • 250 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 250 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο σε λίγο γάλα και καλά στυμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 ντοματάκι κονσέρβας, πολτοποιημένο
  • 2 αυγά
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αδειάζουμε σε βαθύ μπολ, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα και πλάθουμε 8 μπιφτέκια. Τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε ακριβώς κάτω από το γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: gastronomos.gr

Συνταγή από τον Χριστόφορο Πέσκια

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εύκολα και γρήγορα πιάτα πλούσια σε πρωτεΐνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπιφτέκια κοτόπουλου με πιπεριές Φλωρίνης

Μπιφτέκια κοτόπουλου με κριθαρένιο παξιμάδι και σάλτσα μουστάρδας

 

 

Σχετικά άρθρα