Πώς μπορώ να γίνω πιο κοινωνική μέσα στην παρέα μου;

Έχω ένα θέμα με κάτι φίλους μου και θέλω τη γνώμη σας. Θα σας εξηγήσω και θα περιμένω την απάντηση σας. Η παρέα μου είναι 6 κοπέλες. Οι δύο από αυτές κάνουν πολλή παρέα με μια παρέα αγοριών στην ίδια ηλικία με τους οποίους κάναμε όλες παρέα παλιά αλλά επειδή μετά σταματήσαμε να κάνουμε παρέα όλες μαζί ξεκόψαμε και μαζί τους. Και τώρα που ξαναδεθήκαμε με τα κορίτσια αυτές είναι οι μόνες που κάνουν παρέα μαζί τους και αυτοί μιλούν και κάνουν πλάκα μόνο με αυτές ενώ στην ουσία είμαστε όλη την ώρα όλοι μαζί και το θεωρώ λίγο άσχημο και άδικο βασικά γιατί νιώθω ότι δεν με συμπαθούν σαν χαρακτήρα και δεν ξέρω. Εγώ γενικά είμαι πολύ κλειστή σαν χαρακτήρας αλλά δεν είναι και ότι δεν θα μιλήσω ποτέ εάν τύχει.

filoi diaskedazoyn

Και απλά δεν ξέρω θέλω πολύ να κάνω και εγώ παρέα μαζί τους να γελάμε και να κάνουμε πλάκα γιατί τους συμπαθώ πολύ και αφού είμαστε όλοι μαζί είναι κρίμα να μιλάνε μόνο σε δύο κοπέλες και οι άλλες να κάθονται και να κοιτάνε και δεν ξέρω τι να κάνω και πως να τους πλησιάσω για να αποκτήσουν και μαζί μου μια οικειότητα. Ποια συμβουλή έχετε να μου δώσετε;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μίνα Κάνταρου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια

Θα πρότεινα εφόσον θέλεις να έρθεις πιο κοντά στα αγόρια της παρέας, να γίνεις λίγο πιο κοινωνική. Ίσως να έχεις μια στάση πιο απόμακρη επειδή κάποτε κάνατε παρέα και μετά σταματήσατε. Συμβαίνει αυτό, δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να σε απομακρύνει για πάντα.

Μπορεί τη δεύτερη φορά να δέσετε και καλύτερα. Άρχισε να συμμετέχεις σε συζητήσεις και στις πλάκες, χωρίς να φαίνεται ότι διστάζεις. Όταν είμαστε πιο ανοιχτοί πολλές φορές είναι πιο εύκολο να μας πλησιάσουν και οι άλλοι.

 

Μίνα Κάνταρου 

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων & Εφήβων

ΜΑ in Clinical Counseling Psychology

6986174017

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όταν θέλεις να βγεις και δεν έχεις παρέα, τι κάνεις;

Πόσο δύσκολο είναι να βρω ένα «παρεάκι» να περνάμε καλά και να με καταλαβαίνουν;

Οι φίλες μου με απομάκρυναν. Νιώθω τόσο πληγωμένη…

Αισθάνομαι προδωμένη από τις φίλες μου: άλλα δείχνουν κι άλλα κάνουν…

 

 

 

Σχετικά άρθρα