Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Ορεκτικά / Ψαρομπιφτέκια με άνηθο και μουστάρδα στον φούρνο
Φωτογραφία: Jessica Morfis

Ψαρομπιφτέκια με άνηθο και μουστάρδα στον φούρνο

Ένα πιάτο που κυριολεκτικά μυρίζει… θάλασσα και θα σας κάνει να ανοίξετε ένα ουζάκι για να το συνοδεύσετε!

Υλικά

  • 700 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου, κατεψυγμένα
  • 200 γρ. παξιμάδια κριθαρένια, τριμμένα στον πολυκόφτη
  • 2 αυγά
  • 2 καρότα μέτρια, τριμμένα
  • 1 πιπεριά κέρατο, τριμμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ, προαιρετικά (μπαχαρικό με κοκκινωπό χρώμα και ιδιότυπη λεμονίζουσα γεύση)
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.

Βράζουμε τα φιλέτα ψαριού για 5-6 λεπτά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και, μόλις κρυώσουν λίγο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε, τα ξεψαχνίζουμε με τα δάχτυλά μας αφαιρώντας τυχόν κοκαλάκια. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα παξιμάδια, τα αυγά, τα καρότα, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τη μουστάρδα, το σουμάκ (αν βάλουμε), το μισό λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε το μείγμα καλά μέχρι να γίνει αφράτο. Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ταψί. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν. Συνοδεύουμε με μαρουλοσαλάτα και τηγανητές πατάτες για τα παιδιά.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δοκιμάστε τε πιο εναλλακτικά και υγιεινά μπιφτέκια από ψάρι!

Εύκολα και γρήγορα πιάτα πλούσια σε πρωτεΐνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X