Ψυχαναγκασμός στη σχέση: Πώς να διαχειριστείς ένα τέτοιο άτομο;

Είχα πρόσφατα ερωτική σχέση σε χρονικό διάστημα 3 μηνών. Αποφάσισα να διακόψω μαζί του επειδή έχει αλλοπρόσαλλη, εμμονική, ψυχαναγκαστική συμπεριφορά. Ζήλια που ξεπερνούσε τα φυσιολογικά όρια.

Με είχε χτυπήσει 3 φορές χωρίς να υποστώ σωματική βλάβη. Όμως μου ασκούσε ψυχολογικό εκφοβισμό. Με ανάγκασε να πάρω τα πράγματα μου με τη βοήθεια της αστυνομίας. Διότι δεν με άφηνε να φύγω από το πατρικό του σπίτι.

Πώς μπορώ να διαχειριστώ ένα τέτοιο άτομο;

Συνεχίζει να με ενοχλεί με κλήσεις και με εκβιάζει ψυχολογικά ότι θα έρθει να με βρει στον τόπο κατοικίας μου. Ενοχλεί και συγγενικό μου πρόσωπο με σκοπό να μεσολαβήσει να τα βρούμε.

Θα ήθελα σας παρακαλώ τη συμβουλευτική σας βοήθεια. Πώς μπορώ να διαχειριστώ ένα τέτοιο άτομο; Του είπα ότι θα απευθυνθώ στην αστυνομία και θα κινηθώ νομικά αν δεν σταματήσει να με ενοχλεί.

Στο ερώτημα απαντά ο Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής Ιωάννης Αυγουστάτος

Δεν είναι εύκολο να βγάλουμε συμπέρασμα για την ψυχική υγεία του ατόμου που σας παρενοχλεί. Κάθε άμεση επικοινωνία μαζί του θα του δίνει ελπίδες επασύνδεσης και θα παρατείνει την πίεση που σας εξασκεί.

Μια σταθερή και ξεκάθαρη στάση απέναντί του είναι η πιο αποτελεσματική. Εφόσον τα πράγματα έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο νομίζω ότι τα ασφαλιστικά μέτρα είναι η καλύτερη λύση.

Ιωάννης Αυγουστάτος
Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής
210-6397044 – 6977074835
psycosynthesis.blogspot.gr
Facebook

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ενδοοικογενειακή βία: Όταν ο πατέρας κακοποιεί την κόρη

Eποχιακή συναισθηματική διαταραχή: Γιατί το καλοκαίρι νιώθω θλίψη;

Λατρεύω τη συμμετρία: Μήπως είμαι ψυχαναγκαστική;

Η καλύτερη λύση για τις έμμονες ιδέες: Ψυχοθεραπεία ή αντικαταθλιπτικά;

Ψυχιατρική: Τα σημάδια ότι κάποιος πάσχει από ψύχωση

Ψύχωση: Πώς θα απαλλαγώ από τη σκέψη ότι όλοι είναι εναντίον μου;

Σχετικά άρθρα