Ενδοοικογενειακή βία: Όταν ο πατέρας κακοποιεί την κόρη

Είμαι χήρα και έχω δύο παιδάκια αλλά ο πατέρας μου από μικρό παιδί με κυνηγάει. Η χάρη του έφθασε μέχρι την εισαγγελία κατηγορώντας με ότι έχω παραμελημένα τα παιδιά και ότι είμαι ανήθικη!

Απίστευτο και απάνθρωπο που αυτός ο πατέρας ήρθε μέχρι την οικία μου και με απείλησε για τη ζωή μου για να με σκοτώσει και ότι δεν έχω τίποτα δικό μου. Από μικρό παιδί, χώρισε με τη μαμά μου. Με κακοποιούσε.

Ποτέ δεν ήρθαν για να με βοηθήσουν

Όταν καλούσα την αστυνομία εδώ στην Κέρκυρα, ποτέ δεν ήρθαν για να με βοηθήσουν από αυτόν τον τρελό. Είμαι μόνη μου και αυτό που ζω είναι απάνθρωπο. Ειλικρινά θέλω να φανεί η αλήθεια επειδή αυτός είναι ψυχασθενής.

Τη μαμά μου τη χτυπούσε και τη σημάδευε με ξυραφάκι σε όλο της το σώμα για να μην βγαίνει έξω από το σπίτι όταν ήταν στα 16 χρόνια και τη χτυπούσε.

Με απήγαγε ο πατέρας μου

Μετά έκανε απαγωγή ο πατέρας μου και με είχε χωρίσει από τη μητέρα μου. Δεν αντέχω αυτό τον απίστευτο «Γολγοθά». Είναι απάνθρωπο που αυτό το κάθαρμα θέλει να με χωρίσει από τα παιδάκια μου.

Μας έχουν χωριά από τα παιδάκια μου έναν ολόκληρο χρόνο. Ο γιος μου το έσκασε από το ορφανοτροφείο για να μιλήσει στην εισαγγελέα και δεν του έδωσαν καν σημασία.

Στο ερώτημα απαντά ο Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής Ιωάννης Αυγουστάτος

Πολύ οδυνηρά και δραματικά όλα αυτά που διηγείστε, αλλά μου δημιουργούνται ορισμένες απορίες. Τι έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια για να προστατευτείτε από αυτόν τον άνθρωπο;

Του έχετε καταγγέλλει; Αν ναι, με τι αποτέλεσμα; Μπορείτε να ζείτε σε μια μικρή κοινωνία αλλά υπάρχουν και νόμοι και όργανα της τάξης!

Να μιλήσετε με δικηγόρο και ψυχολόγο

Για να καταλήξει ο γιος σας στο ορφανοτροφείο υποθέτω ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες έκριναν ότι δεν είχατε τη δυνατότητα να το συντηρήσετε…

Καλό θα ήταν λοιπόν, να μιλήσετε με κάποιον δικηγόρο, αλλά να συμβουλευτείτε και κάποιον ψυχολόγο (ή ψυχολογική υπηρεσία), τόσο για εσάς την ίδια όσο και για τα παιδιά σας.

Ιωάννης Αυγουστάτος
Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής
210-6397044 – 6977074835
psycosynthesis.blogspot.gr
Facebook

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η καλύτερη λύση για τις έμμονες ιδέες: Ψυχοθεραπεία ή αντικαταθλιπτικά;

Λατρεύω τη συμμετρία: Μήπως είμαι ψυχαναγκαστική;

Μανιοκατάθλιψη και έρωτας: Πώς ένα διπολικό άτομο διαχειρίζεται τα ψέματα

Ψυχιατρική: Τα σημάδια ότι κάποιος πάσχει από ψύχωση

Ψύχωση: Πώς θα απαλλαγώ από τη σκέψη ότι όλοι είναι εναντίον μου;

Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή: Πώς οδηγεί στην κατάθλιψη;

Σχετικά άρθρα