Έχω ξενερώσει μαζί του. Μήπως ήρθε η ώρα να χωρίσουμε;

Είμαι σε μια σχέση 4 χρόνια και εδώ και 2 χρόνια είμαστε από απόσταση και από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσουμε να είμαστε. Τον τελευταίο καιρό νομίζω ότι έχω ξενερώσει. Δεν είμαι το ίδιο ερωτευμένη αλλά τον αγαπάω. Δεν ξέρω αν πρέπει να χωρίσω. Δεν φοβάμαι να του το πω, φοβάμαι μήπως το μετανιώσω μετά. Δεν ξέρω αν ήρθε η ώρα να χωρίσουμε…
Βέβαια δεν κάνει κινήσεις πλέον για να μην υπάρχει πλήξη αλλά αντιθέτως μου δείχνει ότι βαριέται να κάνει διάφορα πράγματα, αν και δεν θέλει να χωρίσουμε. Εγώ του έχω πει τι με πειράζει για να το διορθώσει αλλά εκείνος μου λέει ότι έτσι είναι. Μήπως πρέπει να χωρίσω; Κι αν ναι πώς θα του το πω; Και πώς θα καταλάβω ότι έκανα το σωστό;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μίνα Κάνταρου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια

Καμία φορά τα συναισθήματα μας για τον σύντροφο μας μπορούν να αλλάξουν γιατί ζητάμε κάποια πράγματα και δεν βλέπουμε ανταπόκριση. Ο κορεσμός, η συνήθεια μπορούν να φέρουν ρήξη και αν δεν κάνει το ζευγάρι πράγματα για να το αλλάξουν αυτό. Τότε βαλτώνει μια σχέση. Κάτι που φαίνεται στη φράση που αναφέρεις: “έχω ξενερώσει”.

xorismos

Ένα διάλειμμα στη σχέση

Όταν βλέπουμε ότι δεν αλλάζει κάτι παρόλο που έχουμε μιλήσει ανοιχτά τότε ένα μικρό διάλειμμα βοηθάει. Η απόσταση αυτή μπορεί να φέρει θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα. Τότε όμως θα ξέρεις καλύτερα πώς πρέπει να προχωρήσεις. Μπορεί να νιώσετε ότι τελικά πρέπει να είστε μαζί πάλι ή ότι είναι καλύτερο να προχωρήσετε χωριστά. Πολλές φορές μένουμε στάσιμοι σε μια σχέση από συνήθεια.

Εάν δεν νιώθεις ευτυχισμένη καλό θα ήταν να κανείς κάποιες κινήσεις και ας φοβάσαι. Είναι καλύτερα από το να μένεις σε κάτι που δεν σε κάνει νιώθεις όμορφα.

Μίνα Κάνταρου 

AdTech Ad

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων & Εφήβων

ΜΑ in Clinical Counseling Psychology

6986174017

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χωρισμός: Πόσο καιρό «πρέπει» να μείνεις μόνος σου πριν κάνεις νέα σχέση;

Χωρισμός ή… διάλειμμα; Αυτή είναι η διαφορά τους

Χωρισμός από την πρώτη σοβαρή σχέση: Πώς τον ξεπερνάς;

 

Σχετικά άρθρα