Μιλάμε στο Ίντερνετ και με πιέζει να κάνουμε σεξ. Τι να κάνω;

Είμαι 15 χρονών και το πρόσωπο που πρόκειται να κάνω κάτι είναι 17. Μιλάμε 2 μήνες στο Ίντερνετ αλλά το μόνο που θέλει αυτός είναι να κάνουμε σεξ στο πρώτο ραντεβού. Εγώ του λέω ότι γιατί να μην με δει πρώτα και μετά αφού περάσει πολύς καιρός να δούμε άμα ταιριάζουμε ή όχι.

Επίσης, αυτόν τον ένα μήνα ήθελε να του στέλνω γυμνές φωτογραφίες και μου έλεγε ότι του φαίνεται περίεργο που δεν θέλω γιατί όταν είναι να κάνεις σεξ θα πρέπει να μπεις στο κλίμα και οι φωτογραφίες για αυτό βοηθάνε (έτσι μου έλεγε)…

Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω κάνει τίποτα και σκέφτομαι όλη την ώρα διάφορες εκδοχές. Αυτός, όπως έχω καταλάβει εγώ, δείχνει ότι θέλει μόνο να κάνουμε σεξ και ότι άμα ταιριάζουμε εκεί, θα τα φτιάξουμε,  αλλιώς όχι.

Εσείς τι θα μου προτείνατε να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Ειρήνη Χατζησωτηράκη

Καλησπέρα σας,

Διαβάζοντας το ερώτημα σας μου κάνει εντύπωση που με ρωτάτε να σας προτείνω τι να κάνετε όταν βλέπω ότι εσείς η ίδια έχετε πρώτα απ’ όλα αμφιβολίες για όλο αυτό που γίνεται ανάμεσα σε εσάς και στον άνθρωπο που μιλάτε αλλά και πόσο επιφυλακτική είστε απέναντι του.

love social media2

Ας ξεκινήσω με κάτι πολύ σημαντικό που θέλω να υπογραμμίσω και μέσω αυτού θα πάρετε και την απάντηση στο ερώτημα σας:

1)ΚΑΝΕΙΣ, ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ. ΚΑΝΕΙΣ!

2)ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ, Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ (στην παρούσα περίπτωση οι δικαιολογίες τύπου «θα σε βοηθήσει να μπεις στο κλίμα} είναι και ανυπόστατες και χαμηλού νοητικού επιπέδου)

3)Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Αν νιώθετε ότι πιέζεστε ή ότι δεν γίνεται κάτι με ροή τότε απλά δεν είναι για να γίνει. Όταν κάτι δεν μας “κολλάει”, υπάρχει μια αίσθηση που έχουμε, ακούστε αυτή τη φωνή μέσα σας!

Ειρήνη Χατζησωτηράκη
Ψυχολόγος-Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Θεραπεία ζεύγους-οικογένειας
Τηλ. επικοινωνίας: 6973548377
https://www.facebook.com/eirinixatzisotirakipsychotherapy

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σεξ στην εφηβεία: Ποιοι οι κίνδυνοι για τα παιδιά;

Πρώτη φορά σεξ: Νομίζω πως είμαι έτοιμη αλλά έχω κάποιους φόβους και αναστολές…

Πρώτη φορά σεξ: πώς θα καταλάβω ότι είμαι έτοιμη;

Πρώτη φορά σεξ: «Προσπαθήσαμε να το κάνουμε αλλά δεν έγινε»…

Πώς να διδάξω στο παιδί μου την έννοια της σεξουαλικής συναίνεσης;

Βιασμός – Σεξουαλική κακοποίηση: Πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας;

 

Σχετικά άρθρα