Μανιτάρια µε τυρί κρέµα και καπνιστό σολοµό

Θέλετε να ετοιμάσετε κάτι εύκολο, νόστιμο αλλά και υγιεινό; Δεν έχετε παρά να συνδυάσετε τα μανιτάρια. το τυρί κρέμα και τον καπνιστό σολομό!

Συστατικά

  • 12 µεγάλα µανιτάρια,
  • 250 γρ. (1 1/4 πακέτο) τυρί κρέµα (Cream Cheese), ξεπαγωµένο,
  • 2 κουταλιές κρέµα γάλακτος,
  • 1 κουταλιά πολύ ψιλοκοµµένο φρέσκο κρεµµυδάκι,
  • 2-3 φέτες καπνιστός σολοµός, ψιλοκοµµένος (½ φλ.),
  • 1 κουταλάκι ψιλοκοµµένο µαϊντανό,
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 1 κουταλιά χυµό λεµονιού,
  • Αλάτι, πιπέρι,
  • λίγο λάδι για το ταψί,
  • φυλλαράκια µαϊντανού.

Βήματα

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σκουπίζετε τα µανιτάρια µε µια υγρή πετσέτα ή τα ξεπλένετε στα γρήγορα µε τρεχούµενο νερό και τα στεγνώνετε µε πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί. Ύστερα αφαιρείτε τα κοτσάνια τους, στρίβοντάς τα ελαφρά για να ξεκολλήσουν.

Αναµιγνύετε το τυρί κρέµα µε την κρέµα γάλακτος, το µαϊντανό και το κρεµµυδάκι και αλατοπιπερώνετε. Γεµίζετε τα µανιτάρια µε το µίγµα. Αλείφετε ένα ταψί µε λίγο λάδι, τα βάζετε µέσα και τα ψήνετε για 15 λεπτά.

Χτυπάτε µε πιρούνι το ελαιόλαδο µε το λεµόνι να οµογενοποιηθούν. Βγάζετε τα µανιτάρια από το ταψί, τα βάζετε σε πιατέλα και µοιράζετε στην επιφάνειά τους τον ψιλοκοµµένο σολοµό. Τα ραντίζετε µε το λαδολέµονο και γαρνίρετε την πιατέλα, αν θέλετε, µε φυλλαράκια µαϊντανού.

Πηγή: xrysessyntages.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μουσακάς με ρύζι μανιταριών, μανιτάρια και σπανάκι

Νηστίσιμη χορτόπιτα με σπιτικό φύλλο και μανιτάρια!

Ριζότο με άγρια μανιτάρια και σολομό

 

Σχετικά άρθρα