Θέλετε να μαγειρέψετε κοτόπουλο με έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο; Τότε δοκιμάστε να το συνδυάσετε με σπαράγγια, φτιάχνοντας γιουβέτσι κατσαρόλας! Πρωτότυπη συνταγή για τους λάτρεις του κοτόπουλου και όχι μόνο!
Υλικά
- 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, σε κύβους 3 εκ.
- 1 μάτσο σπαράγγια, καθαρισμένα, κομμένα στα 3\
- 250 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- o χυμός από 1 μικρό λεμόνι
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα σπαράγγια και το κριθαράκι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να λαδωθούν. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και 1½ λίτρο ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-13 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Γιουβέτσι με γαρίδες και… μαγική σος bisque
Burger γαλοπούλας (με κρυμμένα σπαράγγια)
Σπαράγγια: Προικισμένα με εξαιρετικές ιδιότητες για την υγεία