Αρχική / Ψυχολογία / Κρίσεις πανικού / Κρίσεις πανικού: Ο φόβος για το μετρό και τα πολυσύχναστα μέρη
Το ζευγάρι δεν μένει αρκετό καιρό μαζί. Όσο επιθυμητή και να είναι μια αλλαγή υπάρχει πάντα το άγχος προσαρμογής και η σχέση τους μπαίνει σε νέο στάδιο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει ο αναγνώστης μας να το έχει υπόψη του. Σημαντικό επίσης είναι το βαρύ πρόγραμμα των σπουδών, της εργασίας, της πρακτικής. Η ίδια φαίνεται να δυσκολεύεται να το διαχειριστεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πιθανόν να συμβούν περιστατικά κρίσης άγχους και κρίσης πανικού. Είναι κάτι που μπορεί να εκδηλωθεί σε τέτοιες καταστάσεις αλλά δεν είμαστε και βέβαιοι.

Κρίσεις πανικού: Ο φόβος για το μετρό και τα πολυσύχναστα μέρη

Αναγνώστης μας ρωτά:


Eδώ και 7 μήνες μένω με την κοπέλα μου στο σπίτι της τις τελευταίες 2 εβδομαδες ομως υποστηρίζει πως δεν ειναι καλά ψυχολογικά, αυτό φαινεται απο την αλλαγή στη συμπεριφορά της είναι οξύθυμη νευρική συχνά κουρασμένη δουλεύουμε και οι δυο αρκετές ώρες ενώ παραληλα εκεινη παρακολουθεί και μια ιδιωτική σχολή ως νοσηλεύτρια σε χειρουργείο αλλά και σε άτομα με ψυχικές παθήσεις. Στην αρχή νόμιζα πως την επηρεάζει το περιβάλλον που κάνει πρακτική λόγω σχολής σε μια κλινική για άτομα με ψυχικές ασθένειες οπότε και δεν έδωσα πόλυ βάση ώσπου μια μέρα ξέσπασε σε κλάματα και μου είπε πως είναι πιεσμένη κ όχι χωρίς λόγο. Εγώ σε 2 μήνες πάω φαντάρος εκείνη φοβόταν να μπει στο μετρό το οποίο όμως έπρεπε να γίνει γιατί ήταν ο μόνος τρόπος για να πάει στην κλινική εκεί καπως ηρεμησαν τα πραγματα ή έτσι νόμιζα τουλάχιστον σημειωτεων πως δουλεύει ως σερβοτόρα το απόγευμα σε μαγαζί μου, πολύ δουλειά ενώ το πρωί ενώ 3 μέρες πάει στη σχολή και 2 μέρες στην πρακτική οπότε 5 μέρες από τις 7 της εβδομάδας είναι ξύπνια από τα χαράματα. Από μόνη της μου είπε πως έχει ανάγκη να επισκεφτεί ψυχολόγο μου αναφέρει συχνά πως δεν τη βοηθάω και όχι άδικα είμαι και εγώ οξύθυμος. Οφρείλω να ομοογήσω ότι δεν είμαι ούτε εγώ ιδιαίτερα τποστηρικτικός και βρίσκομαι σε καταστάσεις που δεν ξέρω πω ς να τις χειριστώ και αντιδρώ με θυμό. Πώς μπορώ να τη βοηθήσω; 


Αγαπητέ αναγνώστη, απευθύναμε το ερώτημά σας στην ψυχολόγο Μαριάννα Μιχαλάκη. 


 


Το ζευγάρι δεν μένει αρκετό καιρό μαζί. Όσο επιθυμητή και να είναι μια αλλαγή  υπάρχει πάντα το άγχος προσαρμογής και η σχέση τους μπαίνει σε νέο στάδιο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει ο αναγνώστης μας να το έχει υπόψη του. Σημαντικό επίσης είναι το βαρύ πρόγραμμα των σπουδών, της εργασίας, της πρακτικής. Η ίδια φαίνεται να δυσκολεύεται να το διαχειριστεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πιθανόν να συμβούν περιστατικά κρίσης άγχους και κρίσης πανικού. Είναι κάτι που μπορεί να εκδηλωθεί σε τέτοιες καταστάσεις αλλά δεν είμαστε και βέβαιοι.


Είναι δύσκολη η καθημερινότητά της και πρέπει ίσως να επισκεφτεί έναν ειδικό για να δει τι είναι αυτό που την έχει αγχώσει και πώς μπορεί να το αντιμετωπίσει. Μήπως πρέπει να κάνει μια επαναδιαπραγμάτευση με αυτά που εχει αναλάβει να φέρει εις πέρας; Μπορεί να αφήσει κάποια από αυτές τις δραστηριότητες; Μήπως έχει αγχωθεί με τη σχέση της; Είναι ο ίδιος αρκετά υποστηρικτικός προς την κοπέλα του;


Ο αναγνώστης μας δεν μπορεί να λύσει μόνος του όλο αυτό το ψυχολογικό πρόβλημα γιατί και ο ίδιος θα πάει φαντάρος μετά από λίγο καιρό και είναι βαρύ και για τον ίδιο. Ίσως είναι χρήσιμο να ζητήσει η κοπέλα μια επαγγελματική βοήθεια. Μπορεί να είναι υποστηρικτικός και να την ακούει όταν εκείνη είναι προβληματισμένη. Αλλά ας τη συμβουλεύσει να δει έναν ειδικό. Αλλά και εκείνος μπορεί να ζητήσει συμβουλές για το πώς να το διαχειριστεί αυτό το ζήτημα. Δεν είναι πρακτικό ζήτημα για να μπορεί τόσο εύκολα να το λύσει.


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X