Σουβλάκι με 3 λαχανικά

Ένα διαφορετικό σουβλάκι, με λαχανικά, ιδανικό για τους χορτοφάγους αλλά και για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους και γενικώς θέλουν να τρώνε υγιεινά!

Συστατικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 2 κολοκύθια
  • 2 μελιτζάνες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φύλλα ρόκας, για το σερβίρισμα
  • λίγα ντοματίνια κομμένα, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ζεσταίνουμε το 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 2 εκ.
Αν η μελιτζάνα είναι παχιά κόβουμε την κάθε ροδέλα στη μέση.
Σοτάρουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες για 1-2 λεπτά σε δύο δόσεις συμπληρώνοντας το ελαιόλαδο στο τηγάνι.
Μεταφέρουμε στο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Καρφώνουμε στα ξυλάκια για σουβλάκια ή στις σούβλες inox εναλλάξ τα λαχανικά και σερβίρουμε πάνω από φύλλα ρόκας μαζί με λίγα ντοματίνια κομμένα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πεντανόστιμα σουβλάκια θαλασσινών

Μίνι σουβλάκι κοτόπουλο σε δροσερή καλοκαιρινή μαρινάδα

Κοτόπουλο σουβλάκι με σος μπάρμπεκιου

Σπιτικά χοιρινά σουβλάκια με πιπεριά και κρεμμύδι

Σχετικά άρθρα