Ένα διαφορετικό σουβλάκι, με λαχανικά, ιδανικό για τους χορτοφάγους αλλά και για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους και γενικώς θέλουν να τρώνε υγιεινά!
Συστατικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. μανιτάρια λευκά
- 2 κολοκύθια
- 2 μελιτζάνες
- αλάτι
- πιπέρι
- φύλλα ρόκας, για το σερβίρισμα
- λίγα ντοματίνια κομμένα, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ζεσταίνουμε το 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 2 εκ.
Αν η μελιτζάνα είναι παχιά κόβουμε την κάθε ροδέλα στη μέση.
Σοτάρουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες για 1-2 λεπτά σε δύο δόσεις συμπληρώνοντας το ελαιόλαδο στο τηγάνι.
Μεταφέρουμε στο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Καρφώνουμε στα ξυλάκια για σουβλάκια ή στις σούβλες inox εναλλάξ τα λαχανικά και σερβίρουμε πάνω από φύλλα ρόκας μαζί με λίγα ντοματίνια κομμένα.
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Πεντανόστιμα σουβλάκια θαλασσινών
Μίνι σουβλάκι κοτόπουλο σε δροσερή καλοκαιρινή μαρινάδα