Σπιτικά χοιρινά σουβλάκια με πιπεριά και κρεμμύδι

Έχεις όρεξη για σουβλάκια αλλά δεν θέλεις να αγοράζεις συνεχώς απ’ έξω; Ώρα για σπιτικά σουβλάκια, όπως ακριβώς τα θες εσύ!

Συστατικά

  • 600γρ. χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) κομμένο σε μικρούς κύβους για σουβλάκια,
  • 1 κουταλάκι ρίγανη,
  • 1-2 κλωναράκια δεντρολίβανο,
  • 1 κουταλάκι μέλι,
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 1 κουταλάκι σουμάκι,
  • 2 πράσινες πιπεριές,
  • 2 κρεμμύδια,
  • 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι.

Βήματα

Μουλιάζετε ξύλινα σουβλάκια σε κρύο νερό για να μην καούν κατά το ψήσιμο.

Τα σκουπίζετε πολύ καλά.

Σε ένα μπολ βάζετε τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το μέλι, το ελαιόλαδο, το σουμάκι, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το κρέας.

Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί το σουβλάκι για 2-3 ώρες.

Το βγάζετε από το ψυγείο μισή ώρα πριν να το ψήσετε.

Παράλληλα, ξεπλένετε τις πιπεριές, τις μοιράζετε στα 4, και τις κόβετε σε τετραγωνάκια.

Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε στη μέση, σε χοντρές φέτες και μετά σε μικρά τετραγωνάκια.

Περνάτε ένα κομμάτι κρέας στα ξύλινα σουβλάκια, μετά ένα κομμάτι πιπεριά, κρεμμύδι και επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να γεμίσουν τα ξύλινα σουβλάκια.

Ψήνετε στα κάρβουνα ή ζεστή ψησταριά ή σε ένα τηγάνι – σχάρα για 10-15 λεπτά αλείφοντας με τη μαρινάτα.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σουβλάκια κοτόπουλου με κρούστα ξηρών καρπών!

Μοσχαρίσια σουβλάκια με πικάντικη μαρινάδα

Σουβλάκια Θαλασσινών

 

Σχετικά άρθρα