Ατομικές κις λορέν με γραβιέρα και γαλοπούλα

Θέλετε να φτιάξετε μια εύκολη, γρήγορη αλλά και γευστική συνταγή με υλικά που έχετε στο σπίτι; Ώρα για ατομικές κις λορέν τότε!  Είναι ιδανικό και για brunch!

Υλικά

  • λίγο ελαιόλαδο
  • 12 φέτες ψωμί για τοστ (από καλαμπόκι ή ολικής)
  • 12 φέτες βραστή γαλοπούλα
  • 4 αυγά
  • 120 ml γάλα
  • 90 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε 12 ατομικά φορμάκια για μάφινς με το ελαιόλαδο και βάζουμε στο καθένα από 1 φέτα ψωμί για τοστ (από καλαμπόκι ή ολικής), πιέζοντάς την έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Από πάνω βάζουμε από μία φέτα βραστή γαλοπούλα και πιέζουμε ξανά ώστε να σχηματίσει λακκούβα. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τη γραβιέρα. Μοιράζουμε το μείγμα στις λακκουβίτσες που έχουμε δημιουργήσει και ψήνουμε για 10-12 λεπτά περίπου ή μέχρι να σφίξει το μείγμα και να ροδίσει στην επιφάνεια.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κις Λορέν με φύλλο κρούστας

Tα καλύτερα μέρη για brunch στην Αθήνα

Croque Madame: Γαλλικός πειρασμός για ένα κορυφαίο brunch

 

Σχετικά άρθρα