Πριγκίπισσα Χάγια: Η σύζυγος του Σεΐχη του Ντουμπάι το «έσκασε» για να γλιτώσει – Η ζωή δίπλα στο αδίστακτο και πέμπτο πλουσιότερο βασιλικό πρόσωπο στον κόσμο

Η πριγκίπισσα Χάγια είναι η έκτη κατά σειρά σύζυγος του δισεκατομμυριούχου πρωθυπουργού και αντιπρόεδρου της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ (Mohammed Bin Rashid al-Maktoum).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η πριγκίπισσα το «έσκασε», παίρνοντας μαζί της και 35 εκατομμύρια ευρώ. Φαίνεται πως εγκατέλειψε τον σύζυγό της και ζήτησε άσυλο σε ευρωπαϊκή χώρα. Την ίδια ώρα ο Σεΐχης εξέδωσε μία οργισμένη ανακοίνωση, μέσω της οποίας κατηγορεί τη σύζυγό του για προδοσία.

https://www.instagram.com/p/BmoA8x2AeLD/

Ο Σεΐχης έχει περισσότερα από 20 νόμιμα τέκνα, ενώ θεωρείται το πέμπτο πλουσιότερο βασιλικό πρόσωπο στον κόσμο. Το 2008 η περιουσία του υπολογιζόταν σε 18 δισ. δολάρια των ΗΠΑ.

Πολλές οι καταγγελίες εναντίον του αδίστακτου ηγέτη

Σύμφωνα με δηλώσεις της Radha Stirling, που είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΚΟ «Detained in Dubai» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Οργανισμός είχε λάβει αρκετές αναφορές το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με την πρόθεση της πριγκίπισσας να δραπετεύσει από το αραβικό κράτος.

«Κάθε φορά που κάποιος κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο, αυτό, προφανώς, συμβαίνει επειδή η ζωή του είναι σε κίνδυνο και επειδή έχει υποστεί σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του», τόνισε η Stirling.

«Γνωρίζουμε ήδη ότι πριγκίπισσα Λατίφα (Latifa), κόρη του Σεΐχη, εγκατέλειψε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναζητώντας άσυλο, καθώς έχει υποστεί κακοποίηση στα χέρια του πατέρα της. Τώρα, φαίνεται, πως και η πριγκίπισσα Haya, σύζυγος του Σεΐχη, έχει επίσης εγκαταλείψει τη χώρα και κατέφυγε στη Γερμανία», συνέχισε.

https://www.instagram.com/p/Bq5O4Q8nUBO/

Έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο

Η πριγκίπισσα Χάγια μπιντ Χουσείν (Haya Bint Al Hussein) φαίνεται ότι δραπέτευσε το βράδυ της Πέμπτης (28/6) με προορισμό τη Γερμανία, από όπου έχει ζητήσει και πολιτικό άσυλο. Ένας Γερμανός διπλωμάτης τη βοήθησε να δραπετεύσει από το Ντουμπάι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν πως οι γερμανικές Αρχές απέρριψαν πιέσεις του Σεΐχη να την οδηγήσουν πίσω στη χώρα, Μάλιστα, αρνούνται να προβούν και σε οποιαδήποτε δήλωση στα ΜΜΕ. Αντίστοιχα, το ίδιο πράττουν και οι εκπρόσωποι του Σεΐχη.

https://www.instagram.com/p/BrvMgBGHOzv/

Είναι στη Γερμανία ή την Αγγλία;

«Εξαπάτησες το πιο σημαντικό πράγμα. Σου έδωσα εμπιστοσύνη και χώρο. Το μεγαλύτερο λάθος που έκανες ήταν ότι είπες ψέματα», φαίνεται πως αναφέρει ένα ποίημα του Σεΐχη με θέμα την προδοσία και δημοσιεύθηκε στο Instagram. Παρότι συνδέεται με το πρόσωπό του, δεν επιβεβαιώνεται ότι το ανήρτησε ο ίδιος.

Η πριγκίπισσα Χάγια είναι κόρη του Βασιλιά Χουσεΐν της Ιορδανίας με την τρίτη του σύζυγο, Βασίλισσα Αλία, και αδερφή του Βασιλιά Αμπντούλ Β’. Παντρεύτηκε τον Σεΐχη το 2004. Νεότερο δημοσίευμα αναφέρει πως και εκείνη και 3 παιδιά του αναζητούν άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

https://www.instagram.com/p/Byhjo5TBGWh/

Πιέζει πολύ ο Σεΐχης

Για αυτό πλέον, η βρετανική κυβέρνηση έχει δεχτεί πολλές πιέσεις από την αραβική μεριά αν και δεν έχει- έστω ακόμα- ενδώσει. Μια δικαστική μάχη μεταξύ δύο από τους πιο σημαντικούς βασιλείς της Μέσης Ανατολής έχει ξεκινήσει στα δικαστήρια του Λονδίνου.

Η πριγκίπισσα είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ενώ χαρακτηρίζεται και ως δεινή ιππέας έχοντας αγωνισθεί για την Ιορδανία σε διεθνή αγώνα. Επίσης, είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας (FEI), ενώ ασχολείται και με διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Από την αρχή, η ζωή της ήταν καθορισμένη

Η πορεία της 45χρονης γαλαζοαίματης φάνηκε πως από την αρχή ήταν σε «κουτάκι». Με ένα πολύ γερό χαρτί στα χέρια της σχετικά με τη Φιλοσοφία, την Πολιτική και την Οικονομία, παντρεύτηκε τον 69χρονο- πλέον- Σεΐχη με τον οποίο μετά από 3 χρόνια γάμου, το 2007, απέκτησαν το πρώτο τους παιδί.

Μάλιστα, η γέννηση του πρώτου τους τέκνου (κόρη) συνέπεσε με την 36η εθνική γιορτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το 2012, υποδέχτηκαν το δεύτερο παιδί τους το οποίο είναι αγόρι. Πάντως, και στα 2 παιδιά της έχει τεράστια αδυναμία.

https://www.youtube.com/watch?v=zf6MZ1j7DvQ

Η τελευταία ανάρτηση

Η όμορφη πριγκίπισσα θεωρείται μια μοντέρνα γυναίκα των Αραβικών Εμιράτων, που στο πρόσωπό της «παντρεύει» τον δυτικό και ανατολικό τρόπο ζωής, με στιλ και φινέτσα. Συνήθιζε να κάνει αρκετές δημόσιες εμφανίσεις αλλά έχει να εμφανιστεί κάπου από τις 20 Μαΐου.

Παράλληλα, αν και η ίδια ήταν πολύ ενεργή στα social media και κυρίως στο Instagram της, έχει να ανεβάσει φωτογραφία από τον Φλεβάρη του 2019.

Η τελευταία ανάρτησή της είχε σχέση με την επέτειο για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα της. Τη συνόδευσε με ένα ποίημα της Αμερικανίδας ποιήτριας και ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των πολιτών, Maya Angelou με τίτλο «When Great Trees Fall».

https://www.instagram.com/p/BtlCN78HzVG/

Η πριγκίπισσα Latifa αγνοείται

Εικάζεται πως αυτά ήταν δείγματα των συνθηκών που αντιμετώπιζε τόσο η ίδια όσο και λοιπά μέλη της οικογένειας. Ανάμεσά τους και η 33χρονη κόρη του Σεΐχη του Ντουμπάι, Latifa. Και εκείνη αποφάσισε να φύγει από τη βασιλική οικογένεια και να ζητήσει άσυλο καταγγέλλοντας πως την κρατούσαν φυλακισμένη και τη βασάνιζαν. Ωστόσο, έκτοτε αγνοείται.

Σε ντοκιμαντέρ του BBC, μιλούν οι δύο φίλοι της που τη βοήθησαν να αποδράσει. Ένας Γάλλος πρώην κατάσκοπος και μια Φινλανδή δασκάλα καποέιρα, καθώς και το φιλιππινέζικο πλήρωμα του γιοτ, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της απαγωγής, η οποία διοργανώθηκε από κοινού από τις ειδικές δυνάμεις της Ινδίας και των ΗΑΕ.

Φυλάκισε, ξυλοκόπησε και βασάνισε την κόρη του

Στο βίντεο που έφτιαξε πριν δραπετεύσει, η Latifa πρόταξε ότι όταν ήταν 16 ετών, είχε προσπαθήσει να φύγει από τα ΗΑΕ αλλά συνελήφθη στα σύνορα. Φυλακίστηκε για τρία χρόνια, ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε. Η εμπειρία της αυτή, όπως και εκείνη της αδερφής της, την έκαναν να σχεδιάσει πιο προσεκτικά τη δεύτερη προσπάθεια απόδρασης.

«Μου φέρονται άσχημα και με καταπιέζουν όλη μου τη ζωή», ανέφερε σε mail της προς έναν φίλο της. «Συμπεριφέρονται στις γυναίκες σαν να είναι υπάνθρωποι. Ο πατέρας μου δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει όσα κάνει σε όλες μας».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μπεράτ Αλμπαϊράκ: Ο αγαπημένος γαμπρός του Σουλτάνου και πατέρας 3 παιδιών μπλεγμένος σε «ροζ» σκάνδαλο και σε offshore – Οι… καυτές στιγμές με καλλονή σε γιοτ, η μήνυση και η ευτυχισμένη οικογένεια

Φιξ: Η βαυαρική οικογένεια που δημιούργησε την πρώτη ελληνική μπύρα – Το «δώρο» του Όθωνα, η διαφήμιση με τη Βουγιουκλάκη και η πριγκίπισσα Αλεξία

Πριγκίπισσα Θεοδώρα: Η μικρότερη κόρη του τέως που κυνηγάει το όνειρό της στο Χόλιγουντ – Η νονά της Ελισάβετ Β’, ο ρόλος της στην «Τόλμη και γοητεία» και ο επικείμενος γάμος της

Μασάκο: Η «θλιμμένη πριγκίπισσα» θα γίνει αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας – Η καριέρα που εγκατέλειψε, τα 2 «όχι» στην πρόταση γάμου και η πίεση για τον διάδοχο που έφερε την κατάθλιψη

Νταϊάνα: Η θλιμμένη πριγκίπισσα που λάτρεψαν οι Βρετανοί- Η απιστία του Καρόλου, η βουλιμία και οι 4 απόπειρες αυτοκτονίας

Πολίν Ντικριέ: Ο καρπός του παράνομου έρωτα της πριγκίπισσας Στεφανί του Μονακό και του σωματοφύλακά της – Οι 6 μήνες που έζησε ακολουθώντας ένα τσίρκο και οι διακοπές στη Μύκονο

Κωνσταντίνος Κόκκαλης: Ο γιος του Σωκράτη και της Ελένης Κόκκαλη – Οι επιχειρήσεις, ο γάμος με την «πριγκίπισσα» της ναυτιλίας και η απαγωγή του κουνιάδου του

Κιμ Γιο Γιονγκ: Η μυστηριώδης «πριγκίπισσα» της Βόρειας Κορέας και η ιστορική της επίσκεψη στη Σεούλ- Η αγαπημένη αδερφή-σκιά του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν

Σχετικά άρθρα