Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Γλυκά / Παγωτό καρπούζι σε ξυλάκι
pagoto-karpouzi-se-xilaki

Παγωτό καρπούζι σε ξυλάκι

Ένα τέλειο σνακ για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους και ένα γλυκό με λίγες θερμίδες για τις… καλοκαιρινές λιγούρες: παγωτό καρπούζι σε ξυλάκι!

Υλικά

  • 4 φλ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κυβάκια
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 2 κουταλιές κομματάκια σοκολάτας (Chocolate Chips)

Βήματα

Για να φτιάξετε το παγωτό καρπούζι, σε ένα μπλέντερ βάζετε το καρπούζι, τη ζάχαρη και το μέλι και αλέθετε μέχρι να πετύχετε ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Το ρίχνετε σε μία κατσαρόλα και τοποθετείτε στη φωτιά.

Όταν κοχλάσει χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 8 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει. Γεμίζετε τις ειδικές θήκες καλούπια για παγωτό ξυλάκι (θα σας βγουν περίπου 8 παγωτά ανάλογα με τις φόρμες που έχετε) και σκορπάτε λίγα κομματάκια σοκολάτας για να φαίνονται όπως τα κουκούτσια του καρπουζιού. Βάζετε στο κέντρο ένα ξυλάκι.

Αν δεν έχουν ειδική εισδοχή οι θήκες σας, τότε τις βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες και μετά τοποθετείτε στο κέντρο τους το ξυλάκι. Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνετε για 6-8 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ. Για να βγει πιο εύκολα το παγωτό από τις θήκες – καλούπια τις βυθίζετε για 10-15 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.

Πηγή: xrysessyntages.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Παχαίνει το καρπούζι; Πόσο μπορώ να τρώω καθημερινά;

Αλλεργία στο καρπούζι: Ποια τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Χυμός καρπούζι με τζίντζερ

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X