Τσακωνόμαστε διαρκώς με τους γονείς μου. Δεν με καταλαβαίνουν καθόλου!

Είμαι 20 χρονών και μένω ακόμα με τους δικούς μου. Δυστυχώς έχουμε πολλές διαφορές μεταξύ μας και τσακωνόμαστε διαρκώς γιατί δεν με καταλαβαίνουν. Μου είναι πολύ ψυχοφθόρο και θεωρώ ότι υπερβάλλουν πολλές φορές και θέλουν να μου επιβάλλουν τη γνώμη τους…Έρχομαι συχνά σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και θέλοντας η μη, ο μόνος που ξέρει από την αρχή τα πράγματα με την οικογένεια μου και μπορώ να μιλήσω με περισσότερη άνεση, είναι το αγόρι μου! Οι γονείς μου νομίζουν ότι έχω απομακρύνει όλους τους φίλους μου γι’ αυτόν αλλά δεν ισχύει αυτό ακριβώς!

Χρειάζομαι βοήθεια εδώ και πολλά χρόνια αλλά δυστυχώς δεν έχω ακόμα την οικονομική δυνατότητα και αν το αναφέρω στους γονείς μου, θα γίνει πόλεμος στο σπίτι! Γι’ αυτό έψαξα πολύ για να βρω κάποιον χωρίς να ζητήσει χρήματα! Είμαι σε απόγνωση!

Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας εκ των προτέρων!

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Ειρήνη Χατζησωτηράκη

Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε ξανά τον έλεγχο της κατάστασης ώστε να μην επηρεάζεστε από εξωγενείς συμπεριφορές που σας βγάζουν από το κέντρο σας. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα προσπαθούν να επηρεάσουν, να παρεμβαίνουν στη ζωή σας, να σας χειραγωγούν η να σας δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα.
Το θέμα είναι κατά πόσο εσείς οριοθετείτε τέτοιες συμπεριφορές και προστατεύετε τον εαυτό σας. Είναι πολύ σημαντικό που έχετε έναν δικό σας άνθρωπο να μοιράζεστε όλα αυτά που νιώθετε αλλά θεωρώ ότι η παρουσία του ειδικού θα σας μεταμορφώσει και βοηθήσει ολοκληρωτικά.
Υπάρχουν οικονομικές επιλογές η ακόμα και δωρεάν (εάν ψάξετε στο διαδίκτυο θα βρείτε σίγουρα πλαίσια) που μπορούν να σας βοηθήσουν στην προσωπική σας ανάπτυξη. Να σας ευχηθώ να ευχαριστηθείτε το ταξίδι της αυτοβελτίωσης που ξεκινάτε και που μόνο καλό θα σας κάνει!
Ειρήνη Χατζησωτηράκη
Ψυχολόγος-Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Θεραπεία ζεύγους-οικογένειας
Τηλ. επικοινωνίας: 6973548377
https://www.facebook.com/eirinixatzisotirakipsychotherapy

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Είμαστε συνέχεια σε πόλεμο με τους γονείς μου. Πώς θα με ακούσουν;

Οι γονείς μου με πιέζουν και δε με καταλαβαίνουν καθόλου!

Οι γονείς μου δεν τον εγκρίνουν και μου απαγόρευσαν να βγαίνω! Τι να κάνω;

Δεν τον θέλουν οι γονείς μου γιατί δεν έχει σπουδάσει…

Σχετικά άρθρα