Δεν έρχεται μαζί μας στα κλαμπ και ζηλεύει. Φταίει που είναι 10 χρόνια μεγαλύτερος;

Έχω μια σχέση 2 χρόνια και είναι 9 χρόνια μεγαλύτερος. Είμαστε πολύ καλά μαζί! Κάναμε διακοπές μαζί! Τον αγαπώ και θέλω να κάνω και ένα άλλο μεγάλο βήμα στην σχέση μας που θα είναι η συγκατοίκηση. Το μόνο παράπονο που έχω από την σχέση μου είναι ότι να δουλεύει λιγότερες ώρες από εμένα αλλά είναι πάντα κουρασμένος, δεν έχει όρεξη για Club, όταν βγαίνουμε είναι λιγάκι κατσούφης, δεν χορεύει και κάθεται στην άκρη με το κινητό!

Ζηλεύει και θυμώνει όταν βγαίνω και περνάω καλά!

Δεν συμμετέχει στις πλάκες της παρέας και εδώ είναι που σκέφτομαι την διαφορά ηλικίας και που σκέφτομαι και όλα τα αλλά τα οικονομικά και το τι θέλω και πως θα τα κατακτήσω που νιώθω σαν να γέρασα απότομα να το πω έτσι… Θέλω να βγαίνω! Να έχω την ντουλάπα μου! Τα πράγματα μου! Να πιω, να χορέψω! Αλλά το αγόρι μου θα ζηλέψει αν πχ βγω για ένα ποτό βράδυ με φίλες σε Club! Που δεν έχει γίνει ακόμα αυτό απλά όσες φορές το έχω αναφέρει, στραβώνει τα μούτρα… Θα θυμώσει αν ανεβάσω μια φωτογραφία που θα είμαι μόνη μου στα Social Media.

Παρεξηγείται με το παραμικρό

Απλά δεν ξέρω πως να φερθώ γιατί παρεξηγείται με το παραμικρό. Κατά τα άλλα, είμαστε καλά, κάνουμε πράγματα μαζί, συζητάμε πολύ! Τον στηρίζω και με στηρίζει!! Τον αγαπάω και με αγαπάει! Θέλουμε να μείνουμε μαζί… Έχουμε επικοινωνία αλλά όσες φορές του συζητάω το να βγω βράδυ ή για φωτογραφία που θα ανεβάσω μόνη ή ειρωνεύεται και αρχίζει τα «καλά καλά κάνε ό,τι θες και γιατί και μα και οκ» και πιάνει το κινητό και δεν μου δίνει σημασία μετά και το αφήνουμε εκεί για να μην είμαστε μουτρωμένοι και μαλώσουμε…

Τι να κάνω; Πώς να το χειριστώ; Φταίει που είναι 9 χρόνια μεγαλύτερος λέτε;

Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Αγαπητή φίλη,

Νομίζω ότι ένας άνθρωπος στα 28 του είναι ακόμα αρκετά νέος, για να μην ενδιαφέρεται για τη νυχτερινή ζωή και τις διασκεδάσεις και να μην συμμετέχει σε παρέες. Που σημαίνει, ότι ο φίλος σου μάλλον δεν αισθάνεται και τόσο άνετα δίπλα σου, ειδικά στο θέμα του έξω, φυσικά λόγω των δικών του ανασφαλειών, για τις οποίες δεν είσαι εσύ υπεύθυνη.

Κάνε μια προσπάθεια να συζητήσεις μαζί του αν υπάρχει κάποιο θέμα από την πλευρά του, είναι σίγουρο ότι υπάρχει, η ζήλια από μόνη της δείχνει πολλές ανασφάλειες.

Αν το παραδεχτεί και το συζητήσει μαζί σου, αυτό θα σημαίνει ότι είναι πρόθυμος να εξελίξει και να βοηθήσει την σχέση σας. Αν όχι, τότε, η σχέση μελλοντικά θα έχει δυσκολίες. Αυτή είναι η αλήθεια.

 

Ευάγγελος Κουσιάδης

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Ψυχοθεραπευτής-Συγγραφέας

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ερωτεύτηκα τον καθηγητή μου, 20 χρόνια μεγαλύτερος. Πώς να τον προσεγγίσω χωρίς να φανεί περίεργο;

Σχέση με μεγαλύτερο: Γιατί έστειλε γυμνές φωτογραφίες σε άλλη;

Σχέση με μεγαλύτερο: Εγώ 30, αυτός 51 – Αποφασίσαμε να παντρευτούμε αλλά…

Έχω σχέση με παντρεμένο, 20 χρόνια μεγαλύτερο. Θέλω να χωρίσουμε, αλλά τον αγαπώ…

 

Σχετικά άρθρα