3 μυστικά ώστε να πετύχει σίγουρα η συνταγή για πίτα με μπέικον

Εμείς σού έχουμε τη συνταγή για μια φανταστική πίτα με μπέικον αν ψάχνεις να δεις τι ορεκτικό θα φτιάξεις σήμερα για να δεις πώς θα συνοδεύσεις το κυρίως πιάτο που έχεις.

Και για να είναι το αποτέλεσμα τέλειο, πρέπει να μην ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί, να βάλετε τις στρώσεις μπέικον και γέμιση ξεχωριστά και να περιμένετε να «σταθεί» πριν την κόψετε.

Υλικά

  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 80γρ. καλαμποκάλευρο
  • 200γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
  • 150γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  •  100γρ. μπέικον κομμένο σε ορθογώνια κομμάτια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 σφολιάτα

Εκτέλεση

Φτιάχνετε τη γέμιση και χυπάτε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε σιγά – σιγά το καλαμποκάλευρο.

Μόλις ενσωματωθεί, προσθέτετε τη φέτα, μετά τη μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Λαδώνετε καλά και αλευρώνετε  ένα πυρέξ. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, τη στρώνετε ομοιόμορφα στο ταψάκι , ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα, και κόβετε ότι περισσεύει.

Απλώνετε τη μισή γέμιση πάνω στη βάση και στρώνετε τη μισή ποσότητα μπέικον. Στη συνέχεια απλώνετε την υπόλοιπη γέμιση και ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού. Στρώνετε το υπόλοιπο μπέικον και πασπαλίζετε την επιφάνεια με λίγο πιπέρι.

Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Την αφήνετε λίγο να «σταθεί» και σερβίρετε.

Πηγή: www.daddy-cool.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η πιο εύκολη βασιλόπιτα που υπάρχει, γίνεται χωρίς μίξερ

Έτσι θα κάνεις το μοσχάρι να λιώνει στο στόμα

Πες το και έγινε: Η συνταγή για την πιο γευστική πίτα με ό,τι λαχανικά έχεις στο ψυγείο

Σνακ με λίγες θερμίδες: Χορτοφαγική πίτσα με αραβική πίτα

Σχετικά άρθρα