Οι γονείς μου με καταπιέζουν και ασφυκτιώ! Πολλές φορές σκέφτομαι να φύγω από το σπίτι!

Έχω πολλά προβλήματα με τους γονείς μου. Νιώθω πως δεν με καταλαβαίνουν και όχι άπλα το νιώθω αλλά έτσι ακριβώς είναι. Προσπαθούν να με προστατέψουν αλλά μόνο αυτό ΔΕΝ καταφέρνουν. Μου καταστρέφουν την ψυχολογία και την κοινωνικότητά με τους άλλους ανθρώπους με τον τρόπο τους.

Με φέρνουν σε ακραία σημεία που μέσα στην τρέλα και στα νεύρα μου προσπαθώντας να καταλάβω γιατί είναι τόσο άδικοι μαζί μου, πολλές φορές σκέφτομαι να κάνω κάτι ακραίο ας πούμε να χαρακωθώ ή να εξαφανιστώ από το σπίτι ως ένδειξη καταπίεσης…

Επίσης με εκβιάζουν πως αν βγάλω κάτω από 17 μέσο όρο στο τετράμηνο θα με πετάξουν έξω από το σπίτι…

Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Αγαπητή αναγνώστρια,
Καταλαβαίνω πώς αισθάνεσαι τώρα που μεγαλώνεις και θέλεις να ανοίξεις τους ορίζοντές σου. Κάνεις όνειρα και νιώθεις ότι θα τα κατακτούσες αν οι γονείς σου χωρίς να το θέλουν δεν σε εμπόδιζαν. Αλλά φαίνεται ότι, όπως πιστεύεις και εσύ, μέσα στην αγάπη τους και την προσπάθεια τους να σε προστατέψουν γίνονται συχνά υπερβολικοί.

Είναι αλήθεια πως οι γονείς μέσα στην αγωνία τους και στην ευθύνη τους να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους γίνονται υπερπροστατευτικοί με αποτέλεσμα να τα θυμώνουν, όπως θύμωσες και εσύ μαζί τους. Όμως οι λύσεις που έρχονται στο μυαλό σου δεν είναι και αυτές υπερβολικές; Να χαρακωθείς ή να φύγεις από το σπίτι; Τελικά μόνο ακρότητες θα επικρατήσουν στη σχέση σας;

mana kori kabgas

Ψυχολογικό Τμήμα Εφήβων Νοσοκομείο Γεννηματάς

Θα σου πρότεινα να κάνεις προσπάθειες με διάλογο και επιχειρήματα να τους πείσεις για τις καλές προθέσεις σου. Αν δεν πεισθούν, και πάλι υπάρχει τρόπος, και θα σου έλεγα να τηλεφωνήσεις στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο “Γεννηματάς”, το Ψυχολογικό Τμήμα Εφήβων.

Εκεί θα μιλήσεις με μια ψυχολόγο, η οποία θα σας καλέσει όλους στην οικογένεια και θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε μεταξύ σας και να βρείτε την πιο καλή λύση.

Θα καλέσεις:

από Δευτέρα έως Πέμπτη, 09:00-18:00 και Παρασκευή, 09:00-15:00
Τηλέφωνο: 213 203 2854 – 213 203 2855

Ο Παιδοψυχίατρος
Συνεργάτης του boro.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πού μπορώ να βρω δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη;

Οι γονείς μου με πιέζουν και δε με καταλαβαίνουν καθόλου!

Πανελλήνιες: Οι γονείς μου με πιέζουν και αμφισβητούν τις επιδόσεις μου

Τοξικοί γονείς: 12 σημάδια για να τους αναγνωρίσετε

 

Σχετικά άρθρα