Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Ορεκτικά / Καρπούζι γεμιστό με μους τυριού
karpouzi_gemisto_me_mous_tiriou-10-6-19-site

Καρπούζι γεμιστό με μους τυριού

Μια δροσερή καλοκαιρινή συνταγή για όσους αγαπούν τον συνδυασμό του καρπουζιού με το τυρί: καρπούζι γεμιστό με μους τυριού. Είναι ό,τι πρέπει για τον καύσωνα!

Υλικά

  • 1 καρπούζι (περίπου 2 κιλά)
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τη μους τυριού

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ανθότυρο και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί το τυρί.
Προσθέτουμε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι, και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ανά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια μαρίζ ώστε να χτυπηθεί καλά όλο το μείγμα.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

Για τη σύνθεση

Κόβουμε το καρπούζι στη μέση και έπειτα κόβουμε το κάθε ημισφαίριο σε φέτες πάχους 4 εκ.
Κόβουμε την κάθε φέτα σε περίπου 3 κομμάτια.
Με ένα μαχαιράκι κόβουμε προσεκτικά το εσωτερικό του κάθε κομματιού ώστε να δημιουργηθεί μια εσοχή 2 εκ. και να τη γεμίσουμε με τη μους τυριού. Θέλουμε να μείνει 1 εκ. πάχος από κάθε πλευρά.
Γεμίζουμε με τη μους τυριού και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Πηγή: akispetretzikis.com 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Παχαίνει το καρπούζι; Πόσο μπορώ να τρώω καθημερινά;

Αλλεργία στο καρπούζι: Ποια τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Χυμός καρπούζι με τζίντζερ

Σαλάτα με καρπούζι και φέτα

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X