Αποφοίτηση: 5+2 σκέψεις που περνούν από το μυαλό σου τώρα που τελειώνεις το σχολείο

Μπορεί το μυαλό σου να είναι στις Πανελλήνιες αλλά αφού τελειώσουν εσύ θα πρέπει να πεις “αντίο” μια για πάντα στο σχολείο… Θα έρθει η αποφοίτηση!… Τέρμα τα καθημερινά μαθήματα, τα αστεία με τους συμμαθητές, τα άγχη, η αγωνία… Για σένα κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής σου, για να δώσει τη σειρά του στο επόμενο: τα φοιτητικά χρόνια!

Ανάμεικτα συναισθήματα χαράς, λύπης, ενθουσιασμού και νοσταλγίας! Ένα παμπάλαιο πλέον τραγουδάκι έλεγε: “Τα μαθητικά τα χρόνια δεν τ’ αλλάζω με τίποτα” (Ναι η Βίσση είναι! Αλλά 30 χρόνια πριν!).

Πόσο σε εκφράζει τώρα, πόσο μιλάει στην… παιδική ψυχή σου τώρα που έρχεται η αποφοίτηση!

https://www.youtube.com/watch?v=JT9r91ShdIE

Ποιες είναι οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό όλων των μαθητών αυτές τις ώρες; Τις έχεις ήδη συζητήσει και μοιραστεί με τους συμμαθητές σου, έτσι δεν είναι;

Δες παρακάτω τις… κλασικές σκέψεις που κάνουν όλοι στην αποφοίτηση

Όλα τριγύρω αλλάζουνε! Μετά το σχολείο τι;

Δε σου αρέσουν οι αλλαγές… Και τώρα που τελειώνει το σχολείο τι θα γίνει με τους συμμαθητές σου; Θα χαθείτε; Νιώθεις τόσο μόνος ξαφνικά!

Σνιφ σνιφ! Πόσο λυπάσαι που τελειώνει το σχολείο

Όλα τα πράγματα κάποτε τελειώνουν. Και τα καλά και τα άσχημα. Πόσο λυπάσαι που τελειώνει για σένα το σχολείο! Ένα δάκρυ κύλησε. Κι άλλο. Είναι φυσιολογικό! Θα κρατήσεις όμως τις καλές αναμνήσεις!

Γίνομαι 18! Θα είμαι ελεύθερος να κάνω ό,τι θέλω!

Από τη μια λυπάσαι, από την άλλη είσαι ενθουσιασμένη! Τελειώνει το σχολείο, μπαίνεις στην ενήλικη ζωή, θα γίνεις φοιτήτρια, μπορεί και να μείνεις σε λίγο καιρό μόνη σου! Ακούγεται συναρπαστικό!

Τελειώνει το σχολείο κι εγώ δεν έχω κάνει ακόμα σχέση; 

Σε πιάνουν λίγο και τα υπαρξιακά σου! Η πρώτη κρίση ηλικίας… Μα είσαι πολύ μικρή ακόμα! Και να σαι σίγουρη: τα καλά τώρα αρχίζουν!

Συμβαίνει αληθινά; Ας με τσιμπήσει κάποιος!

Ναι τελειώνεις το σχολείο! Είναι γεγονός! Όλη η υπόλοιπη ζωή σου είναι μπροστά σου! Κοίτα να τη χαρείς!

Ώρα για χαλάρωση!

Όχι ακόμα! Μετά τις Πανελλήνιες! Μετά τις Πανελλήνιες αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου και θα μπορέσεις να χαλαρώσεις έπειτα από πίεση πολλών χρόνων!

Τα σχέδιά σου για το μετά; 

Υπάρχουν 2 μετά: το πρώτο, που σε αγχώνει και έχει να κάνει με την επιλογή της σχολής που θέλεις να ακολουθήσεις… Άλλο τι θέλεις και άλλο πού θα μπεις… Υπομονή, ψυχραιμία, βαθιές ανάσες και πολύ πολύ διάβασμα προς το παρόν! Και το δεύτερο “μετά”; Είναι οι ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!! Ναι ανυπομονείς γι’ αυτές τις διακοπές; Λες να είναι οι καλύτερες της ζωής σου; Λες να γνωρίσεις το μεγάλο έρωτα; Ανυπομονείς!!!

Νίκη Κοσκινά

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πανελλήνιες: Ο… δεκάλογος της σίγουρης επιτυχίας σου!

Εκείνος βγαίνει κάθε μέρα κι εγώ διαβάζω για τις Πανελλήνιες – Ζηλεύω πολύ!

Με χώρισε λίγο πριν τις Πανελλήνιες. Πώς να το διαχειριστώ;

Πρώτη σχέση: Τα 6 λάθη που θα πρέπει να αποφύγεις

Σχολεία τέλος: 4+1 λύσεις για να απασχολήσετε τα παιδιά σας!

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα